sâmbătă, 26 mai 2012

Secretul murdar al Eurovision - documentarul care irită conducerea EBU şi oficialii din Azerbaijan

Să ne închipuim că nu ar fi existat Revoluţia şi Ceauşescu ar fi continuat să conducă în timp ce imperiul sovietic se prăbuşea. Să ne mai închipuim că, după ce ar fi murit Ceauşescu, la conducere ar fi venit Nicu Ceauşescu. Să mai facem un plus de exerciţiu de imaginaţie şi să presupunem că, datorită imenselor resurse ale subsolului, România ar fi fost acceptată într-un final în cadrul EBU şi chiar ar fi câştigat concursul Eurovision.


V-aţi întipărit în minte cadrul preliminar? Atunci să ne închipuim o sală imensă construită pe locurile recent demolate ale unor blocuri din care locatarii au fost smulşi din casă. Nu are nimeni cum să se împotrivească legal pentru că opoziţie democratică nu poate exista într-o ţară cu zeci de deţinuţi politici. Democraţia minimală pe care o presupune televotingul nu este respectată în nici un fel pentru că cei care ar îndrăzni să transmită mesaj SMS în favoarea melodiei ungare - pentru că Ungaria ar fi fost în acest scenariu o ţară rivală - ar fi imediat anchetaţi. În timpul emisiei, printre clipurile care fac o campanie publicitară frumoaselor peisaje din ţara noastră, s-ar strecura deodată şi prezentarea modernului bulevard "NICOLAE CEAUŞESCU". Am uitat să spun: echipa autohtonă însărcinată cu organizarea concursului Eurovision ar fi dirijată de Zoe Ceauşescu.

În timpul acesta mai-marii EBU din Elveţia îşi bagă capul în nisip şi spun că există doar deficienţe minore care pot fi trecute cu vederea. Asta deşi reporterii care nu se lasă mânjiţi de gazodolarii ceauşeşti le prezintă dovezile în faţă şi arată şi spravegherea drastică sub care au fost ţinuţi în timpul periplului din ţara organizatoare.

Vi se pare un scenariu SF? Lucrurile sunt în schimb reale dar nu privesc România ci taman ţara care organizează acum Eurvision. O echipă a BBC de la emisiunea Panorama a realizat un reportaj stânjenitor atât pentru conducerea EBU, cât şi pentru guvernul Azerbaijanului. Se intitulează "Eurovision's Dirty Secret" (Secretul murdar al Eurovision-ului) şi îl puteţi viziona mai jos:

2 comentarii:

Anonim spunea...

Tocmai din cauza acestei situaţii politice nefavorabile acest concurs s-a deligitimat din start, neexistând un cadru de transmisie corect, dincolo de bănuieli şi suspiciuni. Plus că acest concurs are parte de o jurizare politică, mai precis : geopolitică. Rusia- cu statele din zona ei de influenţă care o susţim;Suedia- cu ţările nordice şi votu' lor; Serbia- cu statele ex-iugoslave şi votu' lor;Spania- cu ţările de limbă latină şi sprijinu' lor la vot, iar România??, cine-i Rom'nia, hăă, mai clar: cu România cine-i, hmm, cine-i acordă voturi, cine o sprijină? Mai ales că melodia este precum ţara, componenţa etnică a ţării, trendu' şi specificu' naţionale, manelizarea şi impactu' manelizator la publicu' de referinţă, şi multe altele. Concluzia: acest concurs n-ar mai trebuzi să existe, să continue, iar dacă da, să se redescopere, redefinească, reorganizeze, re, re, re...Sunt cam răcit şi nu mă simt bine, iar tu, Donkey my friend, mă tot provoci cu subiectele astea la modă, calde, fierbinţi, da' poate sunt fierbinţi doar în mintea unora, mai ales a unor politicieni, a dorinţei lor de afirmare şi imagine publică, şi nicidecum a rigorii profesionale, calitative şi profesionale. Este tot o chestie de " băgat în seamă" a unei părţi a lumii cu ea însăşi, cu o anumită clasificare, încadrare, amintire şi precizare despre cine, ce şi cum, de multe alte prostii împăunate şi pline de emfază ş.a. Nu dau mari şanse echipei României şi nici nu trebuie acordate. Fiecare să-şi ştie locu' de unde vine şi unde se duce, poziţia mondială, şi toate aspectele confuze se clarifică de la sine. Mă doare gâtu' şi scriu, pesemne, aberaţii. Mă opresc. Pa, Donkey mz friend! cu respect,
Pensionaru'

Donkeypapuas spunea...

Mai ales Spania cu ţările hispanofone care sunt DOUĂ, şi anume SPANIA, pentru că Andora nu participă. :))