duminică, 10 martie 2013

Votul lui Ştefan Naftanailă a evitat un scandal muzical! Piesa interpretată de Luminiţa Anghel pare a fi plagiată.

În postarea anterioară, scrisă cu o zi înaintea desfăşurării finalei, îmi dădeam cu părerea cum că ceea ce cânta Luminiţa Anghel aducea foarte mult cu ceea ce auzeam de-a lungul filmelor cu James Bond.

Între timp am pus în paralel câteva melodii de pe coloana sonoră a celebrei serii britanice şi rezultatele sunt surprinzătoare. "Unique" nu pare a fi compusă de Rafael Herrero ci mai curând plagiată de acesta după tema principală din James Bond, după melodia lui Tom Jones "Thunderball" şi, mai ales, după "The World Is Not Enough" cântată de Garbage!

Ştefan Naftanailă nu a acordat nici un punct pentru "Unique" iar după concurs imediat s-au trezit câţiva care să-i arunce injurii. În momentul de faţă ar trebui să-i ceară scuze.

Lucrurile se prezintă cât se poate de clar dacă aveţi răbdarea să urmăriţi mixajul următor realizat de mine cu piesele puse în discuţie:


3 comentarii:

Anonim spunea...

Extraordinar, Donkey! nu ştiu cum faci, cum gândeşti, cum le GĂSEŞTI, da' le nimereşti. Şi ce bine le nimereşti, că-i răscoleşti pe toţi plagiatorii, îi faci să-şi pună întrebări, sit-urile media te preiau sau aruncă un " ochi" la ceea ce scrii, ai scris, vei scrie. Poate că ăsta este rolu' tău, poate că n-ai citit/citeşti în zadar tone de cărţi care mai de care, de tot felu'. Pot să-ţi spun că eşti un fel de cîine de pază al AVENIŢILOR, ştiutorilor, neaoşilor, ba chiar al patrioţilor naţionalişti, aş zice, de n-ar putea fi considerate cuvinte tari. Da, da,da, compozitorii şi interpreţii lor nu se dau în lături de la nimic pt. a-şi cîştiga notorietate, un ban frumos sau întâietatea drepturilor de difuzare. chiar şi cu preţu' ăsta, unde nişte vigilenţi le pot da peste cap toate încercările tupeiste de a face ei agenda publică în muzică. Bravo, Donkey! cu respect,
Pensionaru'

Donkeypapuas spunea...

@Pensionaru'

Ce sunt "AVENIŢII"?

Apropo, compozitorul melodiei în cauză este un... hispanic.

Anonim spunea...

Este opusul NEAVENIŢILOR.Sau crezi că m-am referit la altceva, la nişte " sprâncenaţi"? ha, ha, ha!
Pensionaru'