miercuri, 13 martie 2013

Primul papă din Americi. Primul papă din "Garda de fier" (sic!)

Conclavul a decis: Jorje Mario Bergoglio este numele persoanei care va conduce Biserica Romano-Catolică. După cum a remarcat Daniel Barbu, papa Francisc (numele pe care şi l-a ales) în cuvântul său din Piaţa San Pietro s-a denumit pe sine doar "episcop al Romei" iar pe Ratzinger - "episcop emerit" (!!!).

Părerea mea: cred că va evita mut timp să poarte titlul de papă, adică până la momentul în care (fostul) papa Benedict al XVI-lea va trece la cele veşnice. O formul "iezuită" de a ocoli problema păstoririi unui antipapă. Şi dacă papa Francisc va muri mai întâi?

Deci premiere!

Primul papă iezuit. E ivit din rândul ordinului creat de Ignaţiu de Loyola, un ordin cu o istorie tumultoasă care a şi fost dizolvat într-o vreme, la ordinele "iluminaţilor" şi masonilor. Şi totodată, alături de franciscani, este ordinul care s-a opus cu arma în mână (sic!) ordinului de distrugere a misiunilor create în rândul băştinaşilor amerindieni . Dacă vă mai amintiţi filmul "The Mission" cu De Niro şi Jeremy Irons. Informaţii despre acest episod al istoriei OCULTAT masiv  puteţi citi aici.

Primul papă cu numele de Francisc. Poate ca un omagiu adus "sărăcuţului" din Assisi.

Primul papă provenit din America. Un latino american cu origini italiene. Într-un fel se atenuează amărăciunea peninsularilor că nu mai au de ceva vreme episcop conaţional la Roma.

Primul papă de stânga? De pe această pagină de pe Wikipedia aflăm că a făcut parte dintr-o organizaţie peronistă din Argentina, ori peronismul a fost o mişcare autoritaristă DE STÂNGA. Unii l-au caracterizat pe Peron drept fascist.

Organización Única del Trasvasamiento Generacional aflăm că a apărut din fuzionarea altor asociaţii cu caracter peronist dintre care una se intitula GARDA DE FIER (La Guardia de Hierro)! Asta aşa, ca un strop de ironie faţă de unii degrabă căutători de fascisme.


Niciun comentariu: