sâmbătă, 24 mai 2014

Europarlamentare: de ce îl voi vota pe Iulian Capsali

Duminică vor fi alegeri pentru Parlamentul European. Majoritatea cetăţenilor României cred că nici nu ştie. Şi nici nu ar fi avut cum! Campania electorală legată de eveniment a fost, vorba lui nenea Iancu, sublimă dar a lipsit cu desăvârşire. Au lipsit, adică, discursurile legate strict de tematica europeană. Am fost inundaţi în schimb, mulţumită greţoşeniei de la televiziuni, de tot felul de certuri şi promisiuni care aveau legătură mai mult cu activitatea primăriei de sector.

Efectiv această cloacă politică ce se perindă în diverse formule în fruntea ţării i-a considerat în această primăvară, la aceste alegeri drept nişte debili, suferind de retard politic. Altfel nu se poate înţelege cum NICI O TEMĂ PRINCIPALĂ EUROPEANĂ nu a fost atinsă în zisele "dezbateri electorale". Şi ar fi fost - ohohoho! - mult de discutat.

Despre criza economică, de exemplu! Despre politicile de austeritate criminale adoptate şi impuse la nivel UE de către Germania. În beneficiul numai al ei! Dar cum să se vorbească despr acest lucru când însuşi preşedintele Băsescu le-a susţinut sus şi tare! "Bine", o să-mi spuneţi, "dar nu a ţipat USL-ul de n-a mai putu". Da, a ţipat până a luat ciolanul! Apoi frumuşel s-a pus pe ros, cu pactul de coabitare alături. Şi a continuat să fie slugă. De parcă nici nu ar fi fost aleşi cu 70% pentru O POLITICĂ DE DEZVOLTARE NAŢIONALĂ.

Cazul "Roşia Montană" a fost hârtia de turnesol. Un punct trecut în programul de guvernare şi cu care apoi s-au şters la fund.

Revenind la prezent, partidele - aşa-zişii adversari politici dar acre se înţeleg atât de bine, transgresând cu lejeritate frontierele ideologice - propun liste numeroase. dar nu şi idei, concepţii, linii de dezvoltare a UE. Lipsesc VIZIUNILE PROPRII! Şi ştiţi de ce? Pentru că toţi aceştia pleacă la drum cu gândul că ei, aleşii lui peşte, vor fi acolo doar ca să li se aducă la cunoştinţă "ceea ce a decis UE". Stai şi te freci la ochi! Cum adică? Păi ei (şi prin trânşii şi noi) suntem parte a UE, ar trebui să luăm parte la dezbateri, să avem contribuţia noastră la decizii, nu să jucăm rolul corului antic, al grupului de majorete sau al aplaudacilor de lângă drum. Dar aşa stau lucrurile cu ăştia!

La fel se prezintă lucrurile într-o altă temă cât se poate de fierbinte: aceea a politicii externe. Deşi UE este un colos politic, economic şi social, iată că în faţa agresiunii ruseşti vedem că lipseşte acea voce unică şi clară europeană. Găsim doar exprimarea variilor interese ale Germaniei, Franţei sau Marii Britanii. Foarte ciudat! Înseamnă că Uniunea este făcută doar pentru ca roadele economice să le culeagă numai unii care-s mai egali decât alţii, pe când atunci când se pune problema de unitate pentru a trage ccăruţa europeană întro poziţie mai bună pentru a împiedica planurile gangsterului de la Moscova pe unii îi apucă brusc cârcoteala şi "pacifismul".

Deci aţi auzit poziţii asumate de distinşii catindaţi la scaunele comode de la Bruxelles în respectivele probleme de politică externă? Nimic! Nici nu-i de mirare! Pe de-o parte partidele băsiste - PD-L, Forţa Civică, Noua Republică, Mişcarea Populară - toate acestea nu mişcă fără indicaţii de la mult iubitul şi stimatul lor preşedinte. Care preşedinte are parte de o expertiză strălucită: a lui Iulian Fota! Şi cu asta am spus totul. Pe de altă parte, ce se poate cere de la fosta USL, cu un premier care NU A EXPRIMAT NICI O POZIŢIE A GUVERNULUI faţă de criza din Ucraina. Dar ce pretenţii să avem de la Victor Ponta, care s-a cufurit pe el când a auzit de ruşi, şi a fugit repede la buncărul de sub Casa Poporului.

Aceste două teme - economică şi de politică externă -sunt cele care ard. Dar nu au legătură directă cu opţiunea mea de vot! O altă temă de dezbatere, cu consecinţe mult mai profunde asupra societăţii, una care ţine de morala publică mă face să-l votez pe Iulian Capsali. Faptul că întreaga viziune creştină asupra vieţii (şi a morţii) este pusă în discuţie printr-un mesaj ce ni se strecoară insidios în urechi prin decizii luate în Parlamentul de la Bruxelles, Atacul ideologic dus asupra valorilor familiei tradiţionale! Sodomia promovată ca virtute! Prin adoptarea de tot felul de "Rapoarte" (Estrella, Lunacek) în forul de dezbatere. Fără să fie consultat niciodată cetîţeanul european! Pur şi simplu i se vâră forţat pe gât pretinsele valori - de inspiraţie "progresistă", pentru cine nu ştie, adică marxist-leniniste - ale corectitudinii politice.

Aţi auzit pe stimabilii pretendenţi vorbind despre aceste lucruri? NU! Pentru că ei au cauţionat adoptarea acestor nelegiuiri morale, fie prin votul lor, fie - ceva mai pervers - lipsind de la vot! Cu toţii! De la "dreapta" la "stânga" şi de la "stânga" la "dreapta". De  la Monica Macovei, la Renate Weber şi până la Daciana Sârbu, fată de popă! Cică aceasta din urmă s-a luptat din răsputeri să nu fie aprobat "Raportul Lunacek" - absentând de la vot.

Să ne mirăm atunci de lipsa dezbaterii publice, în faţa cetăţenilor? Păi cum să se expună aceştia oprobioului public? Nu mai bine se dă ordin televiziunilor să tacă (că DNA-ul e la uşă) şi să se discute despre altceva: cum se ceartă - vezi Doamne, Ponta cu Băsescu, amândoi cu Antonescu şi acesta din urmă cu Tăriceanu?

Uite de aceea votez cu Iulian Capsali! E treaba dumneavoastră dacă vreţi să vedeţi diverse madame cu barbă plimbându-se pe bulivar şi mângâindu-şi copilaşii proaspăt adoptaţi. Prefer să văd drept ap de familie "bărbatul cu barbă".

PS:
- Ar putea să mă întrebe cineva de ce nu votez cu Mircea Diaconu. Pentru că este o mânărie făcută la adresa PNL, pentru a-i slăbi electoral pe liberali şi a-i şubrezi poziţia lui Antonescu. Cazul "Mircea Diaconu" slujeşte de minune, deci, lui Victor Ponta.
- Acelaşi Victor Ponta, care se laudă pe toate gardurile că "apără România", a făcut sluj imediat în faţa cerinţelor "progresiste" ale reprezentării proporţionale în funcţie de gen pe liste. Nu criteriul valoric a contat în alcătuirea listelor ci aparteneţa la sexul feminin.
- Cuibuleţul de la "Rost" nu îl susţine pe Capsali ci preferă să stea sub odinele camaradului Mihail Neamţu. Este suficient să vedem antecedentele. L-au susţinut sus şi tare pe Băsescu în timp ce-l umpleau de sudălmi pe "rusofilul" Geoană. Între timp Geoană a fost reevaluat de preşedintele lor drag. Pe Neamu îl ironizau iar acum au trecut brusc la adulaţie. Chiar şi unii care se băreau cu monarhismul în piept. Oare de ce? Să fie la mijloc oarecari... fonduri europene? Vai, ce oroare! Tocmai ei, care se prezentau drept eurosceptici să pună botul la zisele fonduri! Şi tot ei, din rândul cărora sunt unii care dorm cu poza lui Putin sub cap, să arunce în stânga şi dreapta acuze de "rusofilie"?

Niciun comentariu: