vineri, 30 mai 2014

Bookfest 2104: joia michimauşilor

Ziua a doua a Salonului Internaţional de Carte “Bookfest 2014″ a fost marcată, părerea mea, de prezenţa fostei prime doamne a Poloniei, Danuta Wałęsa. Cum despre acest subict a făcut obiectul postării precedente, trec la celelalte puncte de atracţie pentru mine. Anume CAFEAUA - şi am băut câte una oferite de standul Libanului (cu cardamon) şi de Gheorghe Florescu, cel cu "Confesiunile unui cafegiu" - şi Benzile desenate. Voi posta mai încolo prezentarea făcută de Mihai Iacob şi Alin Răuţoiu, la standul Institutului francez, despre acest teritoriu al literaturii şi graficii cam ignorat pe la noi.

Potriveala face ca la respectivul stand am dat de un album intittulat ceva în genul "Mickey pe Dunăre", cu un copilaş ceh surprins în acel august al lui 1968 în România, de unde îşi cumpărase o jucărie Mickey Mouse.

De ce spun potriveala? Spre sfârşitul zilei, pe când mă îndreptam spre ieşire, nimeresc la lansarea volumului de dialoguri dintre Corneliu Coposu şi Doina Alexandru, "Confesiuni". Exact în acel moment, cea care făcea prezentarea cărţii din partea editurii, Silvia Colfescu, îi făcea descrierea pitorescă a actualului premier: "În această dimineaţă Ponta spunea, cu figura sa de Mickey Mouse...". Face efortul să urmăriţi secvenţa video cuprinzând cuvintele cu pricina:

Niciun comentariu: