luni, 26 mai 2014

Euroalegeri - Au adormit cu 43%. Se vor trezi cu 34%?

ULTIMA ORĂ: La 5 dimineaţa, PD-L anunţă, prin Gheorghe Flutur, rezultatul numărării paralele a voturilor, după prelucrarea datelor a 95% secţii de vot. USD - 37%

Mincinosul ăsta de Po0nta ştia el ce ştia atunci când a amânat cât se putea să se adreseze electoratului după anunţarea sondajelor de opinie la ora 9 seara. I-a lăsat doar pe cei doi saltimbanci - Iliescu şi Dragnea - să joace sceneta aia de doi bani în care se prefăceau că au o discuţie privată despre Antonescu şi Mircea Diaconu. Deci a apărut acest Pinochio de modă nouă abia pe la 10, la o oră depărtare, trimiţând, cu un ton ce se vroia preocupat de soarta ţării, apeluri pentru 2refacerea USL şi reluarea proiectelor din program". S-o fi referit şi la punctul 9, cel ce privea oprirea jafului asupra resurselor naturale sau distrugerea mediului (Roşia Montana, gazele de şist)?

Dar ce l-o fi împiedicat? Că doară toate tembeliziunile săreau în sus cu exclamaţii privind procentajul uluitor, cu o cifră - declarau loazele televizioniste - "record pentru PSD, neatinsă nicicând". 43% adică, cu variantele mai moderate ale altora de 41% sau 42!

Eeee! Păi avea de ce să nu se expună! Rezultate ale sondajelor scurse pe net în timpul zile indicau cifre de la 43% (la Antena 3, evident, pentru că era ordin) la... 37% indicate de institutul angajat de TVR. Iar pentru PNL cifrele variau de la 13% (aceeaşi Antenă3, tot pentru că era orden) la... 19% la aceeaşi TVR. Ca să se rezolve dilema, presupun eu, s-a mai dat un ordin pe la 8 sau 9 seara ca să se facă... hmmm... o medie. Nici prea-prea (43%), nici foarte-foarte (37%) ca nu cumva indicaţiile preţioase în măsluirea sondajelor să-i facă pe cei de la butoanele respectivelor instituţii de băcănie. Iar dom' Lucaciu (băiatul de la TVR pe care pontacul vroia să-l pună consul la New York) pesemne că s-a conformat. Dacă-i orden...

Eeee! dar noaptea se petrec nişte lucruri! Nişte numărători paralele. Că la noi, unde este democraţie foarte originală în spirit iliescisto-băsist, nu a avut loc nici o aşa-zisă "modernizare a statului" pentru ca BAC-ul să anunţe chiar în timpul nopţii rezultate parţiale de la despuierea urnelor. Aşa că trebuie să ne bazăm pe rezultate parţiale din numărătoarea paralelă a voturilor făcută de partide. Şi uite cum aud pe la ora 12 jumate - 1 noaptea că cei da la PNL ar fi anunţat, după numărarea a circa 30% din procesele verbale, un rezultat de 35 de procente pentru USD. Iar mai apoi, peste alte vreo trei ore, vine şi PDL-ul cu numărătoarea-i paralelă să mai învârtă încă o dată cuţitul în rana lui Victoraş, anunţând şi el, prin vocea lui Flutur, tot vreo 35%, după numărarea a aproximativ 65% din procesele verbale.

Păi ce rezultat minune ar mai fi ăsta, dom' Ponta? 35% e cam departe de 43% şi foarte departe de cele 50% + 1 de care ai nevoie pentru scaunul râvnit de la Cotroceni. Cam greu. Au mai fost doi înaintea ta (Năstase şi Geoană), cu procente.... ceva mai bune, parcă, de 36-37% care au pierdut mai apoi cursa la mustaţă. Şi ăia chiar erau mai inteligenţi decât tine şi mai serioşi. Şi, iarăşi parcă, cu mai puţin tupeu.


Nu că m-ar interesa ce faceţi voi acum, că am votat pe altcineva. Dar legat de asta, ce se scunde sub enigmaticul "7% - alţii"? Acolo nu sunt cuprinşi nici Mircea Diaconu, nici PPDD, PFC, PRM. Să avem parte, când o trage BEC-ul linie, de altă surpriză de proporţii la scrutinul european?

PS: ora la care scriu această postare este la 3 şi jumătate din noapte. Evident că lucrurile se pot schimba mult în continuare.

Niciun comentariu: