miercuri, 25 iulie 2012

Un răspuns scris de Iulian Capsali cu care sunt 100% de acord

Pe blogul auto-caracterizat "tradiţionalist" al lui Răzvan Codrescu, la o postare de cauţionare a băsismului, a venit şi o replică scris atât cu inima, cât şi cu mintea. Este preluată de aici şi o redau pe larg mai jos:


Esti in aceeasi zodie a diabolizarii "comunismului" cu prietenul Razvan Codrescu, ciumei careia-i contrapuneti in mod ciudat un securist care procedeaza expert la dezbinarea societatii romanesti. Distrugerea economiei prin supraimpozitarea firmelor mici, armatei (nu comnteaza nimeni ce scrie un General al Armatei Romane?) si serviciilor secrete (cel putin la SIE), a sanatatii si a agriculturii (ultima, dispretuita complet in buna traditie neoconservatoare), aici vad ca sariti peste subiect. Ca l-a batjocorit pe Rege este de vina...Iliescu (care a avut decenta totusi sa-i fie alaturi la aniversare). S.a.m.d.

Este adevarat, si eu si Mircea Platon am fost consecventi impotriva lui Basescu si la alegerile din dec. 2009 (Alex Racu nu mai tin minte sa fi fost implicat, sa ma scuze). Asa cum am fost alaturi si in tabara anti-ecumenista formata in jurul Mitr. Corneanu, tabara care s-a strans acum in jurul lui Basescu, cu exact aceeasi componență, plus cativa dintre domniile voastre. Pentru mine este simptomatic faptul ca va aflati in randul neoliberalilor globalisti si ecumenisti, doar din ura fata de "comunisti". "Anticomunistii" langa care va gasiti au inchis spitale, au taiat un sfert din salarii si au inchinat tara la FMI cu datorii colosale facute in cel mai scurt timp, proiectul lor ESTE desfiintarea statalitatii Romaniei (!) deci incalca flagrant Constitutia Romaniei in chiar miezul ei - art 1. România este stat national, suveran şi independent, unitar şi indivizibil - si totusi sunteti alaturi de ei, pentru ca, vai!, sunteti ca si ei, anticomunisti. Daca prin anticomunism intelegeti acceptarea distrugerii statului roman (economie, armata etc) si stati in aceeasi barca cu ecumenistii, incep sa devin din ce in ce mai intrigat. Ma intriga si lipsa de solidaritate cu neamul, pus sa-si vanda viitorul FMI-ului si globalismului, strivit de taieri de salarii si batjocorit de acest asiatic abuziv. Adica de dragul anticomunismului sa-i cautionezi pe inaintemergatorii, pe cei care-l mosesc pe antihrist, mi se pare o problema cognitiva si lipsa perspectivei eshatologice. Nu puteti calca peste durerile acestui neam si nu puteti fi alaturi de cei care-i ataca fibra care-i da seva dainuirii in vesnicie - ortodoxia - doar din... "anticomunism".

Cei mai rafinati vad in aceasta naparca agresiva si lipsita de sentimente o ultima solutie in calea "dictaturii"... El, care a avut TOT statul in mana pana zilele trecute, de care si-a batut joc slujind interesele oricui, numai cele nationale nu. Nu este asta ceva ce tine de o "vrajire" de felul acelui personaj care, cu fluierul fermecat, depopuleaza de copii (adica extrage partea de de candoare si limpiditate din om) si goleste orasul (societatea), lasand-o prada schizofreniei si lipsei de criterii? Marea problema cu impostura este camuflatajul perfect, atat de amagitoar incat dispar reflexele mentale de aparare in fata ei dar, ce este mai grav, dispare acea sensibilitate a sufletului care te face sa fii circumspect, temator atunci cand simti rasuflarea mirositoare a raului. Vad siderat oameni verticali ce se livreaza complet acestui Caliban - care-i dispretuieste profund de altfel, pentru el sunt simple unelte folosite la un timp anume, de care te debarasezi si pe care le refolosesti cand iti sunt utile pe moment. Repet, asta nu are o explicatie, alta decat cea teologica, pentru ca demonul stie sa se deghizeze perfect in orice, doar ca sa te subjuge. Observ ca acum demonul se piteste in spatele anticomunismului si extirpa din oameni sensibilitatea fata de problemele celuilat, pana la urma a neamului sau. Ba chiar neamul romanesc este comparat cu un ucigas scelerat care vrea capul lui Basescu!

Dragii mei frati, ce ati pățit? Iubiti si aparati un om care are ca proiect politic SUE si vrea sa-l lase mostenire vecinilor vostri de vâsle: MRU, Neamțu si Baconschi?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu am cuvinte... M-a " uns" la suflet. Mai e ceva de spus? Cred că nu. Comentariu' este mai mult decât clarificator, este ca un strigăt la deşteptare şi ÎNŢELEPCIUNE. Cu respect,
Pensionaru'

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Nu, nu esti chiar 100% de acord. Iti scapa o nuanta, insa uneori in aceste lucruri mici sta, dupa cum spune Alexandru Paleologu, esenta relatiilor intre oameni. Iulian Capsali se adreseaza cu "dragii mei frati" unora pe care tu ii numesti agenti secreti, curve politice, bashisti si pe care ii jignesti ori de cate ori ai ocazia (ma includ, cel putin partial). Aici este diferenta calitativa (umana) intre mesajele tale si cele ale lui Iulian Capsali (pe care, de altfel, n-ai ezitat in alte randuri sa-l improsti cu noroi). Dragul meu - ca sa reiau sintagma lui Iulian Capsali - cand ne vom adresa toti unii altora cu "dragii mei frati" vom trai intr-o tara mai buna, indiferent de Basescu, Ponta sau alti rataciti pe scena istoriei. Sper ca nu ti-am provocat nicio suparare cu aceste cuvinte.

Donkeypapuas spunea...

Domnule Paul SLAYER Grigoriu,

Deocamdată dumneavoastră practicaţi (asemeni idolului pe care vi-l asumaţi) arta dezinformării. Pentru că dezinformare se numeşte schimarea sensului unui lucru fie şi prin schimbarea unui text de la o postare la alta. Preşedintele dumneavoastră mult iubit asta şi face, pe scară largă însă. Scoate lucruri dintr-un context şi le foloseşte în altul. Şi cu răutate, cu foarte multă răutate gratuită. "S-a umplut ţara de mămicuţe", a spus el la un moment dat.
Claudiu Riceard Târziu (sau Lovin) - o să tot repet - exte agent de influenţă. Adică el vorbeşte "cu misiune". Am spus-o mai demult şi ştiţi foarte bine când. Între timp uite ce mulţi colonei au apărut. Oficial! Agentul de influenţă are, între altele, şi misia de a-i face pe alţii să gândească la fel ca el iar mai poi să vorbească în locul lui. În locul cui aţi vorbit, domnule Paul SLAYER grigoriu, atunci când doreaţi distrugerea învăţământului comunitar organizat de stat? Tema a apărut instantaneu în mai multe locuri dar în mediu politic identic. Absolut "întâmplător", nu-i aşa?