duminică, 29 iulie 2012

Gura păcătosului Costi adevăr grăieşte

Câteva fragmente dintr-un interviu acordat de Costi Rogozanu (personaj pe care nici măcar nu-l stimez), publicat pe Presseurop. Îl puteţi citi în întregime aici.


Ce s-ar fi întîmplat în Franţa dacă veneau FMI şi preşedintele, şi Guvernul să forţeze parlamentul să facă o lege clar favorabilă pentru bănci, de exemplu, aşa cum s-a întîmplat la noi acum 3 ani? Nu mai fac liste de ocazii bune pentru Europa de a se juca de-a adevărata democraţie. Ce-am văzut acum a fost o Europă isterizată aiurea, fără suport, fără relatări corecte şi echilibrate. Am mai văzut o Europă pentru care nu contează latura socială sau economică a democraţiei, contează doar să mai livrăm clieşul cu esticii imaturi imberbi care fac şi spun numai prostii şi care nu merită să facă parte din "clubul nostru”. Ce făcea Bild-ul cu grecii cei "leneşi”, au făcut acum publicaţii serioase cu neanderthalienii români cei "nedemocratici”.

...

Nu "democraţia” abstractă şi ţipată de diverşi intectuali fie anacronici, fie bine stipendiaţi e problema României, ci economia, locuri de muncă, justiţie socială. Dacă un muncitor român ar îndrăzni să ceară ce cere în mod curent un angajat francez, german sau italian, ar fi acuzat în bloc de criptocomunism, lene şi toate celalte. Aşa se întîmplă că voci ultraconservatoare româneşti s-au prins în horă cu presa vestică şi Comisia Europeană şi au oferit un spectacol jalnic şi fără sens. 

...

Preşedintele suspendat şi-a îndemnat susţinătorii la boicotarea votului şi a anunţat deja că se întoarce. Mai mult, a anunţat că îi va da pe mîna justiţiei pe cei care au organizat "lovitura de stat”. O declaraţie cu adevărat "europeană”.

...

Ce se tot vorbeşte cu ruşii şi "influenţa rusă” este, scuzaţi-mi expresia, o tîmpenie. E de ajuns să urmărim investiţiile şi interesele din România. Mult mai mare vîlvă fac investiţiile americane de tip Chevron, exploatarea gazului de şist, decît scenariile cu "masoneria rusă”. E adevărat că aceste scenarii sînt alimentate de tabăra preşedintelui. Ba chiar, la un moment dat, Traian Băsescu a declarat că nici de scutul antirachetă n-am mai fi aşa de siguri dacă USL va rămîne la putere. Declaraţii iresponsabile, nimic nou. 

Niciun comentariu: