marți, 4 martie 2014

Ponta, surprins în poziţia idiotului politic

Astăzi am avut o altă mostă privitoare la debilitatea şi găunoşenia ce-l caracterizează pe Victor Ponta. A a juns să fie pus întro poziţie stupidă printr-o acţiune a lui Crin Antonescu. De astăzi înainte DEMISIA neonorată îi va sta ca un balast în toate săgeţile care îi vor fi aruncate.

Un om politic cum se pretinde Ponta ar fi trebuit să aibe o mai mare grijă asupra consecinţelor imediate sau mai îndepărtate ale vorbelor sale. Nu şi Ponta! Ori Antonescu se dovedeşte că ştie cu ce material psihologic are de-a face în persoana lui Ponta şi că acesta se va arunca tembel la orice nadă oratorică ce i se întinde în faţă. Nu e nimic nou. Serviciile studiază atent profilele psihologice ale oamenilor politici din diversele ţări mai duşmane sau mai prietene şi acest lucru se face pentru că guvernele în subordinea cărora se află acele servicii să poată prevedea cum va reacţiona cutare şef de stat într-un anumit context.

Ori jalnic este - dacă nu cumva PRIMEJDIOS pentru ţară - că Victor Ponta a fost "citit" nu de ditamai aparatul de specialişti ai vreiunui serviciu, ci de un "banal" om politic dâmboviţean.

Şi în ce a constat capcana? Crin Antonescu ştia că Ponta nu va rezista să arunce nişte ironii ieftine dacă îi va propune să demisioneze amândoi pentru a dovedi că alianţa USL este moartă. Planul a funcţionat perfect pentru că Victoraş cel prostănac imediat a făcut referire la demisia neonorată a lui Băsescu. Dar nu s-a aşteptat Tontache la mişcarea imediată prin care Crin Antonescu i-a anunţat surprinzător demisia din fruntea Senatului.

Crin nu a pierdut nimic pentru că oricum era planificată debarcarea sa din cea de-a doua funcţie în stat. A luat-o înainte genial, aş putea spune, iar pierderea, la capitolul imagine, se înregistrează în contul lui Popontache.

Reiau dintr-o depeşă Mediafax fragmente din schimbul de replici din şedinţa Parlamentului de astăzi:

Crin Antonescu:

"Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastră vedeţi în prezenţa mea în fruntea Senatului semnul că USL mai există. Vă spun eu, USL nu mai există. Aveţi curaj, ca să ne convingem amândoi, să demisionăm amândoi din funcţiile pe care le-am obţinut la USL? Suntem aici, în plenul Parlamentului, e toată lumea, aveţi consilierii, presa. Eu demisionez frumos din preşedinţia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastră, din funcţia de premier, pe care v-a dat-o USL" "Nu ştiu răspunsul. Nu facem asta, nu aveţi acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauză că trebuie să treceţi pe la Cotroceni, că aţi mai trecut, nu-i vorbă, ci pentru că, îmi pare rău să spun, dar e adevărat: Eu dacă nu mai sunt preşedintele Senatului, sunt acelaşi, ba am chiar mâinile mai libere. Dumneavoastră, dacă nu mai sunteţi prim-ministru, nu mai sunteţi nimic"

 Victor Ponta:

"Vreau să fie foarte clar: Uniunea Social-Liberală încă există sub diverse forme: cea mai vizibilă astăzi este aceea a celor doi preşedinţi, domnul preşedinte Antonescu şi domnul preşedinte Zgonea, care sunt aleşi de către majoritatea USL şi nu poţi să spui că nu mai există USL, dar să stai în poziţia USL-ului" "Avem un preşedinte care a anunţat că demisionează în 5 minute şi e în funcţie. Avem un alt preşedinte care a spus că demisionează dacă nu trece referendumul şi e în funcţie"

Crin Antonescu:

"Dragi colegi, eu demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului"

Şi finalul materialului de la mediafax: "Ponta a precizat că el nu va anunţa că demisionează, astfel că toată lumea poate sta liniştită."



Niciun comentariu: