marți, 18 martie 2014

Începe epurarea etnică a tătarilor din Crimeea?

Mai ţineţi minte când aici, pe acest blog, am scris că Rusia va ocupa Ucraina - părţile zise "rusofone" mai ales - pentru că este în criză de timp, o criză cu cauze demografice? Uite aici am scris. Iată că o depeşă Mediafax de astăzi ne arată că nici nu s-a uscat bine cerneala ştampilelor de pe buletinele referendumului, şi nici cerneala folosită de Putin  la anexarea Crimeei, că vedem cum autorităţile "pacificatoare" ale Crimeei să şi grăbesc să anunţe măsuri de represalii împotriva minorităţii tătare.

Redăm mai jos conţinutul întregii ştiri de pe Mediafax:


Tătarii din Crimeea ar putea fi nevoiţi să renunţe la o parte din terenurile pe care le deţin



Noua putere prorusă din Crimeea intenţionează să recupereze o parte din terenurile ocupate "ilegal" de tătari, a declarat, marţi, vicepremierul regiunii, Rustam Temirgaliev.

"Le vom cere să elibereze o parte din terenuri, deoarece avem nevoie de ele pentru proiecte sociale, a declarat Temirgaliev, într-un interviu pentru agenţiei Ria Novosti.
El a subliniat că numeroase terenuri, în special în capitala Simferopol, au fost ocupate "ilegal" de tătari.
Etnicii tătari, care reprezintă între 12 şi 15 la sută din populaţia locală, au boicotat masiv referendumul de duminică în vederea alipirii Crimeei la Rusia.
În 1944, toţi tătarii din Crimeea au fost deportaţi în Asia Centrală, din ordinul lui Stalin. Ei au fost lăsaţi să revină în Crimeea începând din 1989.
Etnicii tătari s-au instalat pe terenurile din Crimeea fără să mai deţină un act de proprietate, în condiţiile în care proprietăţile lor au fost ocupate de noii locuitori, după deportările din 1944.

Niciun comentariu: