luni, 17 octombrie 2011

Albă ca Zăpada vrea în copăcel

Dornic să-şi prezinte mişcarea politică, domnul Mihai Neamţu s-a grăbit să se înfăţişeze în faţa poporului. Nu numai pe sine, ci şi pe entuziaşii partizani şi, mai important, mesajul publicitar cu care pretendentul la conducerea vieţii politici miza să-l lovească pe votantul român. Dar în loc să-l nimerească pe alegător a aruncat cu bâta-n baltă.

http://nouarepublica.ro/wp-content/themes/paralellus/assets/images/logo.png


Fie din neatenţie, fie din prostie, fie ca o refulare a unor sentimente adânc ascunse în subconştient mesajul este foarte asemănător cu cel al altei formaţiuni politice. Cu cel al "Democraticilor de Stânga" italieni (Democratici di Sinistra), urmaşii reformaţi ai PCI.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:DEMOCRATICI_DI_SINISTRA_-_2.jpg


Iniţial arborele acestora se hrănea dintr-o seceră şi un ciocan. Instrumentele proletare au fost însă schimbate cu timpul cu o gingaşă roză.

http://www.logotypes101.com/free_vector_logo/54957/Partito_Democratico_della_Sinistra.aspx


O fi acelaşi trandafir pe care-l găsim şi în sigla PeDe-L? Nu e locul aici de a descrie meandrele istorice ale PCI şi ale PD-ului autohton.

Pe de altă parte, desenul caraghios cu care s-a împopoţonat domnul Neamţu aduce oarecum şi cu... o furcă cu care este agăţată România. Un mesaj foarte apropiat de cel al actualului preşedinte din campania electorală din toamna lui 2006: "La ţepe, în Piaţa Victoriei!".

http://lilick-auftakt.blogspot.com/


Ştim cum se face răspândirea mesajului electoral în timpul campaniei. Nu rămâne de făcut decât să avertizăm:

"Români! Pregătiţi-vă să luaţi nu numai plasă ci şi ŢEAPĂ!"

Un comentariu:

Anonim spunea...

Neamţule, Neamţule, filozofule meritos, pregătit şi " preparat", vajnic şi " curat", "liber" de orice Serviciu, neimplicat şi devotat Cauzei( a cui Cauză oare?!), gânditor şi " formator", vigilant şi vigilent, răspândac de cauze " drepte" şi motivate, " juste" şi democratice, care dai p'afară dă binele poporului, care te identifici -de fapt, te autoidentifici - cu principiile înaintaşilor din panoplia Marilor Creatori, Gânditori şi Luptători pt. Ţară şi Popor, cu ceea ce au făcut ei, au creat pt. noi toţi, pt. meleagurile şi ţinuturile 'ceste etc., etc., cine te scoase la-naintare, bre, neobositule "luptător", cine, hăă, cine? să fie... EI, neobosiţii făcători şi desfăcători de scheme, manipulări, mârşăvii politice( şi nu numai), departamente secrete speciale unde se creează BINELE şi RĂUL din societatea noastră, din noi, dintre noi, printre noi ş.a. sau cine, cine să fie oare, hăă?Eii, ei, ei, greu cu 'telectualii ăştia revoltaţi, rebeli sau rebeliţi - ce-şi iau "lumea-n cap", de unul singur, singuri, fără niciun sprijin, aşa...cu de la ei putere, crezând că pot produce DIFERENŢA, pot coagula sentimentele votanţilor pt. o Cauză Naţională etc. - ce-şi doresc SCHIMBAREA, NORMALIZAREA, FIRESCU', sau orice altceva, cu ţara( în ţară), cu poporu'( oamenii lui), cu simbolurile şi credinţa, românismu' şi Patria, şi câte şi mai câte... Greu, frate Donkey, greu cu 'telectualii ăştia, înţelegi? Dar, pe de altă parte, sincer, n-ai vrea să fie " vârf de lance", într-un război aşa de mare, important şi decisiv( cel politico-economic-social-administrativ) nişte neica-nimeni, " neaveniţi", " nepregătiţi", muncitori din şanţuri, şoferi sau frizeri, funfe sau fufe de pe la Gară, ţărani analfabeţi( dar care sunt plini de o cârcoteală continuă, bârfă şi, câteodată, rea-voinţă declarată, îndărătnică, demonstrată), n'aşa, n-ai vrea să fie D'ĂŞTIA, N'AŞA? Cu ei - 'telectualii - se face, se desface Lumea, se decid marile mizerii umane, dar, din păcate, se execută tot cu ĂIA, CU D'ŞTIA, cei de jos, masa mare de manevră, executanţii şi trăitorii modeşti de pe întreg mapamondu', n'aşa, FRATE? hai, că m-am enervat. Mă opresc. Cu respect,
Pensionaru'