luni, 3 octombrie 2011

Perle marca Adevărul

Zgubiliticii de la ziarul Adevărul fac ei ce fac şi tot ajung să dea în gropi. Preocupaţi să dea indicaţii preţioase românilor cu privire la retrogradul şi barbarul imn pe care l-am avea - urmând indicaţiile nepreţuitului Pleşu, şeful dilematicilor (şi dilimandroşilor, după cum se vede), subalternii lui Cartianu ajung s-o comită. S-o comită grav! Aflăm astfel că Andrei Mureşanu s-ar fi aşezat într-o noapte la MAŞINA SA DE SCRIS, compunând apoi poezia "Un răsunet". Nu este protocronism. Este prostie!
Pedeapsa pe care o recomandăm: să cânte autorii articolului imnul "Zdrobite cătuşe" - amintit cu atâta nostalgie de Pleşu - la începutul şi la sfârşitul orelor de serviciu.

2 comentarii:

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Domnule, se vede ca n-ai prins shpilul: era o metafora de mare subtilitate a ziaristului. Se referea la universul privit ca o masina. Poetul-patriot, scriind "Un rasunet", batea la portile universalitatii. Chiar asa neinformati ii crezi pe ziaristi? Pai Muresanu n-o fi fost el mare bogatas, dar nici un amarat nu era, sa trebuiasca sa bata la masina. O fi avut si el un laptop acolo, macar la mana a doua.

Donkeypapuas spunea...

Greşit! Avea tabletă. D-aia sunt supărat.