sâmbătă, 22 octombrie 2011

Diabolizare invers proporţională

Sunt teme care încep să apară din neant, care înfierbântă minţile unora, care încep să fie încingă spiritele. Deodată. Legate de un eveniment, de o acţiune. Scenarita cuprinde forumurile iar siteurile dau în clocot. Dacă iei la bani mărunţi chestiunile observi că motivele de alarmă nu au în legătură cu realitatea, fac referire la alte chestiuni, afaceri şi miş-maşuri. Termenilor li se schimbă sensul, lucrurilor li se schimbă rostul. Astfel se petrec lucrurile şi cu recensământul de la ordinea zilei.

Zvonuri alarmante despre hoţii de case, pretinse apărări ale confidenţialităţii datelor, lideri autopropuşi ai cetăţenilor revoltaţi. Îşi fac auzită vocea vehementă tot felul de protestatari ce apără, zic ei, "caracterul laic al statului". Furioşi apărători ai drepturilor omului pândesc pe la colţuri. Ici, colo se iţesc vorbitori apăruţi peste nopate de limbi inventate, descendenţi direct, zic ei, ai dacilor, celţilor sau mayaşilor. Profeţi ai unor religii de care n-a auzit nimeni vreodată îşi afirmă, deodată, existenţa.

Ce se evită însă să se spună?

Că Recensământul va avea nişte efecte directe în următorii ani. Mai ales în anumite zone sensibile din România. Există un prag - cel de 20% - care dă drepturi importante minorităţii asupra majorităţii. Există un impact - cel propagandistic - prin care unele culte recent apărute îşi vor afirma o influenţă mai mare decât o au. Există un interes - antinaţional - al unor puteri străine de a deizolva treptat liantul naţional, prezentând lumii curioase "minorităţi" naţionale.

Cum este posibil ceva de genul ăsta?

Înspăimântând majoritatea. Înnecând-o în false mesaje. Diseminând minciuni şi creind o presiune asupra acesteiaîn a nu se dezvălui. Dar, în acelaşi timp - şi în tăcere - ridicând anumite grupuri minoritare la o prezenţă masivă şi cu răspunsurile la întrebările recensământului expusem în direcţia dorită.

Iar acum, după ce v-am spus acestea, observaţi dumneavoastră prin presă cine sunt personajele care răspândesc mesajele alarmiste despre care v-am vorbit. Întrebaţi-vă cum de bloguri, site-uri de orientări net diferite îşi dau brusc mâna. Miraţi-vă de lipsa vocilor raţionale în anumite medii de informare.

Apoi trageţi concluzia.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Concluzia: Am fost şi suntem un EXPERIMENT. Care pute, de altfel. De mârşăvii, comploturi( tăieri de capete de voievozi, tot pe la MĂREŢII LUMII), diseminări- dezinformări, sprijin-trădare,intelectualitate-laşitate, cleveteală-prostime, glie-ţărănime, dezvoltare-dar mai mult subdezvoltare, bogaţi prin Forbes-dar cărora le pute mirosu' celor din ţară, sărăcia lor, incultura şi mojicia lor etc.Ah, apropos: ăştia, bogaţii, mai ales după prefăcuta aia de "revoluţie" - nici măcar atunci n-a explodat mămăliga, ci au fost conduşi din fabrici, unde majoritatea era nivelată în venituri, în traiu' existanţial, în prostire şi asuprire, în teamă şi constrângeri, în frici de avorturi şi teama de puşcărie, în câte şi mai câte, ca şi acum( de altfel) - s-au îmbogăţit muncind din greu cu traista, cu trasnspiraţia şi propriile idei, cu munca cinstită şi fără legături cu potentaţii şi decidenţii interni şi externi ş.a., n'aşa, Donkey, n'aşa? Da, suntem şi vom fi ţinuţi în această stare de sărăcie, de prostire, de manipulare, de dividere et impera, de tot ce se verifică în manualele de manipulare şi experimente sociale la nivel de grup, societate, ţară etc. Vezi: Argentina, Grecia, Cipru, Macedonia, ş.a.m.d. Asta-i lumea, ciudăţenia ei milenară, falsa imagine că-i bună şi gingaşă, protectoare şi binefăcătoare etc. Este o junglă şi-o luptă permanente, c-o voracitate şi-o nepăsare ce întrec orice închipuire, justeţe sau motivaţie. Vremuri, vremuri, vremuri, mon cher! suntem - la nivel de generaţie, la nivelu' nostru' de existenţă, ca aparţinători vremelnici, efemeri la această lume - supuşi( noi înşine, că doar nu suntem imuni, n'aşa?)la toate acestea, neavând altceva a face decât să constatăm, să-nţelegem, să vedem, să suportăm, să vorbim( dacă putem), să ne-mplinim( dacă putem),să trăim şi să PLECĂM ACOLO unde pleacă toţi, fie ei BOGAŢI, PRINŢI, REGI, PREŞEDINŢI SAU MEGAPREŞEDINŢI sau insignifianţi şi mărunţi locuitori, trăitori, muritori de pe această lume, Planetă. Hai, că iar m-am enervat. Pa, dle Donkey!
Pensionaru'

Donkeypapuas spunea...

"Ce are sula cu prefectura?". spune o vorbă românească. Care-i legătura cu recensământul?

Anonim spunea...

(...)"Înspăimântând majoritatea. Înnecând-o în false mesaje. Diseminând minciuni..."(...) E de ajuns, are legătură, suntem pe aceeaşi lungime de undă, are relevanţă în postare, se referă - postul, scrierea, cumva, la ceea ce am spus şi eu mai sus -, la folosul şi relevanţa acestui recensământ, pt. cine, ce şi cum va folosi datele obţinute, culese etc.? Poate n-o fi vreo legătură cu ceea ce ai scris, dar, în concluzie, îmi spusei şi eu opinia, părerea, gândul sau prostia de moment. Aşa că...

Donkeypapuas spunea...

@Anonimul Pensionar
Bănuiesc că te-a cuprins şi pe tine gripa scenaritei anti CNP. Îţi reamintesc că este foarte simplu pentru conducătorii guvernului de a afla nu numai codurile numerice, ci însuşi laptele pe care l-au băut ţintele de la mama lor: se introduce un stick usb în serverele Poliţiei.

Anonim spunea...

Da, ai dreptate...M-a luat valu'.
Pensionaru'