luni, 16 septembrie 2013

Bucureşti, 15 Septembrie 2013: proteste masive, miopie colosală!

Ne-am reîntors în anul 1990? Aşa se pare, dacă luăm în serios scornelile şi orbirea subită a "presei", dacă o putem numi presă. Cu nişte excepţii, este adevărat.

Dar din fericire NU ne aflăm în acei ani ai fesenismului violent, ci în Anul Domnului 2013, în care mediile alternative dau peste cap cenzura mediatică asupra evenimentelor din Bucureşti şi din ţară. Mediile alternative dau peste cap potemkiniadele televizate ale oficialităţilor. Mediile alternative adună oamenii în pieţe. Mediile alternative reprezintă civismul actual.

Purtătorii de cuvânt ai forţelor de ordine, ai Jandarmeriei mai precis,s-au eschivat ieri seară să se pronunţe asupra numărului de persoane ce s-au revărsat ieri pe străzile Capitalei. Unele publicaţii au reuşit totuşi să obţină o cifră de la aceştia, şi aceasta este de circa 15.000 de manifestanţi. Şi uite cum iarăşi "presa" ajunge să se acopere - cel puţin de două săptămâni încoace - de ridicol. Oamenii din popor ar spune că s-au acoperit de că... respect, pentru că ceea ce vântură slujbaşii diverselor PATRONATE de presă ajunge rareori la maximum de 10.000 de demonstranţi.

Nu-i nici o problemă pentru că, aşa cum am spus, mediile alternative FUNCŢIONEAZĂ, există Youtube (şi nu numai) şi fiecare poate să aproximeze. De exemplu, dintr-o filmare făcută pe Bulevardul Unirii - o zonă oarecum "moartă" din punct de vedere al Bucureştilor - se poate da o estimare de peste 15.000 de persoane. Iar apoi am ajuns pe Calea Văcăreşti, pe Tineretului. Unii s-au retras, alţii s-au adăugat. După părerea mea, cred că au participat spre 25-30.000 de cetăţeni, ceea ce face ca evenimentele de acum să fie cele mai importante proteste din 1990 încoace.

În rândurile lor, ai celor ce demonstrau, mult, mult tineret, adulţi tineri, cu copii. Dar şi oameni în vârstă! Un cetăţeanla vreo cincizeci şi ceva de ani a purtat tot timpul un baner. Era de la Vaslui şi căuta să-şi apere FÂNTÂNA de otrăvirea cauzată de extragerea gazelor de şist. Am remarcat personalităţi - Vasile Ernu, Vlad Rădescu, Costi Rogozanu, Iulian Capsali, Brianna Caradja, Mircea Kivu, Theodor Paleologu - de diverse orientări ideologice. Ca să nu spun de contrare ideologii. Ca şi bună parte a manifesstanţilor. Dar scopul este unul NAŢIONAL. Nu şi pentru presă.

Dar mai există presă naţională?
















































































Niciun comentariu: