vineri, 9 august 2013

Cernea, Iane, Peia şi Canacheu - cei patru cavaleri ai apocalipsei diplomatice

De Remus Cernea cred că aţi auzit. El e tipul ăla cu laţele de un metru care stă toată ziua, bună ziua şi înjură Biserica Ortodoxă. Ăsta-i membru al "Verzilor" adică al ecologiştilor, doar nu credeaţi că-i d'ăla.. priu, drace!, cu diagonală.

Şi de Costache Canacheu cred că aţi auzit. E tipul ăla cu mutră de frizer, care şi-a luat bacalaureatul la 30 de ani ca să poată să facă morală celor picaţi mai apoi la etapa finală liceală. El este membru de vază al PD-L şi, între două felaţii date lui Băsescu, are timp să afirme răspicat şi existenţa unei minorităţi armâneşti în interiorul României.

De Ovidiu Iane şi de Ninel Peia mărturisesc deschis că nu am mai auzit până acum şi nici nu cred că aş fi auzit vreodată dacă nu era cazul de faţă. Primul dintre ei este şi el "verde" ca frunzuliţa lui madam Udrea, adică-i ecologist. Sau a fost, pentru că acum îi pesedist. De tip coabitac pentru că tot ceea ce au promis el şi cu domn' Cernea în campanie (oprirea distrugerilor de la Roşia Montană, interzicerea exploatării gazelor de şist) au adus la neîmplinire. Al doilea, domn' Peia, este şi el coleg actual de partid cu domn' Iane dar n-ar fi putu fi şi coleg de partid ecologist cu acesta măcar şi pentru faptul că s-a îmbogâţit din otrăvirea temeinică cu deşeuri toxice a Bărăganului, o afacere grasă de tot.

Şi ce şi-au zis aceşti patru membri de vază ai politicii dâmboviţene? Ia să se apuce ei - dacă tot au băgat spaima în electoratul român - şi de MAREA POLITICĂ, adică aia internaţională. Să facă o aşa acţiune, de n-a văzut Parisu' ăl mic. Aşa că şi-au luat paşapoartele mai mult sau mai puţin diplomatice şi au efectuat o vizită pe care ei, dăştepţii pământuşui românesc, au crezut-o oficială în... Taiwan!

Pfff! Păi ce contează că ne înrăutăţim relaţiile cu China? Cine e China, bre? Un fleşculeţ, acolo! Iar sejurul lor se va înscrie între faptele de seamă ale disidenţilor de pe întregul ământ care luptă pentru pace, democraţie, dezarmare, împotriva încălzirii globale, pentru salvarea balenelor şi pentru orice cauză care priveşte U-MA-NI-TA-TEA în ansamblul ei. Mai puţin României. Că valahii e puţini, proşti şi înghit orice de la politicieni. Mai ales răhat frumos ambalat. Marca Băse!

Vom reveni cu amănunte serioase.

Niciun comentariu: