duminică, 22 aprilie 2012

Marine Le Pen - câştigătoarea reală a alegerilor prezidenţiale din Franţa

Marine Le Pen în seara alegerilor



Cele 20 de procente cu care au onorat-o alegătorii francezi o lansează pe Marine Le Pen şi, prin ea, şi Frontul Naţional, drept arbitrul căştigării scaunului prezidenţial în al doilea tur de scrutin ce va avea loc pe 6 mai 2012. Candidatul Partidului Socialist, Francois Hollande s-a situat pe primul loc, cu 28 de procente, pe locul secund aflându-se preşedintele (încă) actual al Franţei, Nicolas Sarkozy, cu 25 de procente.

Cu câteva minute în urmă, în discursul ţinut cu fervoare în faţa partizanilor entuziasmaţi (şi cu un ton ce mi-a adus aminte mai mult de Charles de Gaulle), candidata naţionalistă s-a adresat susţinătorilor, fie ei de dreapta sau de stânga, afirmând că rezultatul alegerilor actuale lansează formaţiunea sa politică în elita politică a ţării în calitate de "adevărata forţă de opoziţie în faţa sistemului celor două partide care slujesc sistemului financiar actual". "Este doar începutul", a afirmat Marine Le Pen, " în lupta pentru redobândirea demnităţii naţionale şi pentru afirmarea excepţiei franceze". Iar duşmanul precizat este acelaşi balaur cu care ne confruntăm şi noi românii: sistemul spoliator al marii finanţe internaţionale.

PS. citatele sunt din memorie dar ideea este neschimbată.

2 comentarii:

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Ai vrut sa spui "al marii finante internationale" - oricum, din punct de vedere politic, e prima data dupa multa vreme cand sunt 100% de parerea ta.

Donkeypapuas spunea...

Mulţumesc de observaţie. Corectat.