miercuri, 27 mai 2015

Bookfest 2015: "Culorile sunetelor" de la Editura RAO

O mare frustare i-a făcut pe cei doi autori (Ioan Big şi Radu Lupaşcu) să treacă la realizarea unei întreprinderi ce a dat naştere unui volum de peste o mie de pagini apărut la Editura RAO. Frustrarea că, în vreme ce în magazine se poate achiziţiona cu uşurinţă aproape orice coloană sonoră a filmelor de afară, nu acelaşi lucru se poate spune despre muzicile ce au însoţit filmele sau spectacolele teatrale autohtone. Şi aşa a apărut "Culorile sunetelor, muzica şi artele vizuale", o lucrare de dialoguri ce a adunat peste o sută de colaborări, şi în care o parte importantă o constituie şi prezenţa fotografică.

Nu-i de mirare, de aceea, prezenţa la lansare a sumedenie de nume importante, din care menţionăm aici pe cei pe care modesta mea cameră i-a surprins vorbind: Viorel Cosma, Mircea Florian, Horea Murgu, Adrian Enescu, Nicu Alifantis, Vlaicu Golcea, Hanno Höfer, Emil Răducanu, Costin Grigoraş, Marius Christian Burcea.

Un soi de recuperare a memoriei sau, poate, o dovadă că în fapt pe la români nu se pierde mai nimic - după cum avea să spună, la o altă lansare cu specific novelistic, o autoare.














Niciun comentariu: