luni, 25 mai 2015

Bookfest 2015: Adrian Năstase şi "Presa de la A la N"

Înregistrare efectuată pe 21 Mai 2015, la Salonul Internaţional de Carte "Bookfest 2015", cu ocazia lansării volumului "Presa de la A la N" a lui Adrian Năstase, în prezenţa domnilor Ştefan Dulu, Vasile Dâncu şi Horia Alexandrescu.



Ce a opunctat speech-ul fostului premier:
- CTP era prezent în şedinţele de guvern şi avea acces la mapele cu probleme;
- purtătorul de cuvânt al Guvernului ar trebui să fie o persoană cu nivel de ministru pentru că ar cunoaşte bucătăria internă a guvernării;
- patronii de presă ar fi un lucru malefic spre diferenţă de directorii de publicaţii;
- fragmentarea internaută ar fi cel mai mare pericol;
- nevoia unui club al presei;
- România devine tot mai mult o colonie iar iportanţa ei mai se păstrează doar la nivel geostrategic.
Părerea mea este că a pus problemele greşit iar din acestea ies şi rezolvări eronate. Nu că problemele nu ar exista! Dar, câtă vreme poartă pe lângă dânsul personaje precum Horia Alexandrescu... Ca să fiu mai clar, în cuvântul său, Horia Alexandrescu a dat o aură pozitivă acelor "fatuci de la instituţii" (ataşatele de presă) care pun întrebări doar dacă au primit în prealabil întrebările din redacţie. De aici şi concluzia trasă de jurnalist că se ascund cine ştie ce comploturi şi intenţii malefice în cazul anumitor întrebări.

A urmat şi o repriză de declaraţii date presei. Cum nivelul sunetului a fost destul de scăzut pentru "săpuniera mea", în viitoarea postare voi reda numai răspunsurile la cele două întrebări pe care le-am strecurat şi eu.

Ştefan Dulu, Vasile Dâncu, Adrian Năstase şi Horia Alexandrescu

Vasile Dâncu, Horia Alexandrescu


Vasile Dâncu, Adrian Năstase, Horia Alexandrescu

Andrei Năstase

Adrian Năstase, Horia Alexandrescu

Adrian Năstase

Dana Năstase

Niciun comentariu: