miercuri, 5 noiembrie 2014

Cum le minţi dumneata, Pontisorule, mai rar cineva: "reducerea taxelor"



Se pare că românii au o capacitate uluitoare de a uita. Una în proporţie directă cu a lui Ponta în a scoate minciuni din gură. Altfel nu se explică amnezia referitoare la decizii care nu s-au petrecut cu 10 ani în urmă ci mult mai curând, cu doar doi ani. Şi care - puteţi fi siguri de asta - vor fi reluate. După alegeri, evident, când Ponta îşi va vedea sacii electorali în căruţă. Decizii care au ţintit direct spre buzunarul proprietarilor: al proprietarilor de apartamente, al proprietarilor de case, al proprietarilor de automobile, adică spre buzunarul majorităţii românilor.

Dar, dacă au uitat, le reamintesc eu! Proaspăt reconfirmatul premier Ponta a decis la finalul lui 2012 că guvernul are nevoie de noi resurse pentru buget aşa că a decis ca impozitele pe locuinţă şi pe automobile să fie mărite. Evident, s-a folosit de o minciună. Cică fusese dorinţa administraţiilor locale şi el, Ponta, fusese NEVOIT DE LEGE, care-l obliga să recalculeze la fiecare nu ştiu câţi ani nivelul acestor taxe.

Numai că pretextele acestea nu se potrivesc cu tabloului realităţii de care ne loveam noi, cetăţenii de rând. Par ezamplu, moi, din ograda lui Vanghelie, m-am trezit în a doua jumătate a lui ianuarie 2013 (ca în fiecare an) cu decizia de impunere trimisă de Primăria de sector. O notă de plată ABSOLUT NEFOLOSITOARE, pentru că sumele de plată fuseseră între timp mărite prin decizia lui Ponta. Eu a treuit să satu la o coadă la ghişeul de la fisc pentru a obţine decizia de impunere adusă la zi, apoi altă coadă la CEC; alţi oameni au fost şi mai ghinionişti! Îşi plătiseră taxele din prima zi lucrătoare apoi s-au trezit că mai au de plată încă un surplus pentru care au luat şi ei cozile în primire. Nervi irosişi başca banii primăriilor cheltuiţi.

Eu am redat aici povestea unei taxe mărite de Ponta. Nu am spus de celebra "taxă pe stâlp" la care nu mă pricep dar care a fost impusă de acelaşi individ. El afirmă însă că "doar Ponta a scăzut taxele!" CINE MINTE? Las libertate fiecăruia să decidă.

PS: creşterea taxelor pe spinarea proprietarilor (a clasei de mijloc) face parte din pachetul de înrobire impus de FMI (şi aprobat de Ponta prin Pactul de coabitare) cuprins într-o formulă simplă: "Românii sunt într-un număr prea mare proprietari de terenuri şi locuinţe. Ia mai diminuaţi-l!"

Niciun comentariu: