vineri, 24 mai 2013

Nenea unchiu din America ne dă ghies către modele

Cică a venit un nene, "unchiu din America", Rojansky îi spune. Pfuiii, tare de tot tipu'. Cică el cunoaşte şi rusa şi americăneaza. Başca evreiasca! Din păcate nu ştie idiş. Sau au uitat nepricepuţii să-l întrebe.

Şi cică acest nene a început să dea sfaturi de bună purtare. A noastră cu Rusia. Că se ştie că noi ne-am purtat cam neciopleşte cu blajinii de ruşi. Mai ales de 22 de ani încoace. Le-am tot făcut făcut în ciudă cu poziţia capră. În care am stat noi. Şi prin asta i-am supărat. Vai, şi s-au supărat şi verii din America! Cică nu e frumos să-i supărăm pe ruşi.

Şi să avem grijă să ne împăcăm. Să adoptăm modele civilizate. Ca Polonia, par ezamplu. Că ei, polonezii, ehehe!, uite-aşa sunt acuma cu ruşii. Ca fraţii! Fiecare cu cuţitu-ntro mână.

Dar pe mine explicaţiile date m-au convins! Chiar de mâine încep destinderea cu taica Ivan.

Pentru început îl însărcinez pe Băsescu, că el e diplomat mare. Şi pricepuuut, mamă, mamă. Se duce el şi cu delegaţia. Aia formată din colonei şi băsei. Cu avionul... La Katyn.

Un comentariu:

Anonim spunea...

ha, ha, ha, tare de tot! Păi, să ne împăcăm cu ei, cu ruşii, dacă ne îndeamnă Licuriciu', n'aşa? pt. început, să-i plasăm un adjunct în vizuinea lupilor, la cartieru' general, aşa, prieteneşte, tovărăşeşte, că doar marile secrete nu trebuie să fie mari secrete, ci unele mai mititele, ba chiar ştiute şi de pretenii de la est. ăsta-i un început de împăciuire şi element de fidelizare. Un tribut. Cred că vorbesc prostii. Cu respect,
Pensionaru'