vineri, 17 mai 2013

Piesele ajunse în finala Eurovison – Malmo 2013 – în ordinea intrării în concurs (partea 2)

În timp ce scriu mă scriu la acest post se desfăşoaraă, acolo, în Suedia, repetiţia CU JURIZARE. Adică acuma se acordă punctajele juriilor naţionale care contribuie pe jumătate la clasamentele naţionale. Cealaltă jumătate o va acorda publicul fiecărei ţări la finalul serii de mâine. Se va face media şi vom auzi binecunoscutele cuvinte "and finnaly, twelve points go to...". Aşa că stau cu un ochi pe blogurile care transmit texte la cald cu impresiile avute. Şi pot să vă spun că Cezar Ouatu a trecut cu bine şi peste această etapă. Adică nu a avut vreo scăpare sau bălbăială. Pentru că în rest lucrurile au rămas la fel: părerile sunt împărţite între cei cărora le place cântecul şi cei care îl detestă absolut.

Revenind, partea aceasta cu intrările de la 8 la 13 mi s-a părut plată. Nimic nou, ba chiar învechit. Ceea ce nu va împiedica Rusia să ajungă între primele 10 melodii. Votul regional îşi spune cuvântul în ceea ce o priveşte. Dar nici nu cred că va câştiga. Unii merg pe mâna Germaniei dar şi aici cred că la selecţia noastră naţională am avut piese de acelaşi gen mai bune.

08 Alyona Lanskaya – Solayoh (Belarus)09 Gianluca – Tomorrow (Malta)10 Dina Garipova – What If (Rusia) 11 Cascada – Glorious (Germania) 12 Dorians – Lonely Planet (Armenia)13 Anouk – Birds (Olanda)  

 

Niciun comentariu: