luni, 3 decembrie 2012

Candidaţii pentru Bucureşti colegiu cu colegiu. Colegiul 9 Camera Deputaţilor.

1. Daniel-Stamate BUDURESCU de la USL. Vrea să-şi menţină scaunul de deputat dar în alt sector şi în alt colegiu. Revoluţia a adus o mare schibare în situaţia acestui personaj, cariera schimbându-i-se dinspre inginerie spre lumea politicii. În Parlament face parte din Comisia de Politică Externă.

http://www.facebook.com/budurescu.danielstamate

foto: http://www.cdep.ro/


2. Theodor PALEOLOGU de la ARD (PD-L) sau Toader, cum i se mai spune. Este un idol al 'telectualilor, categorie ce face temenele adânci celor proveniţi "din lumea bună" şi cu ceva ştaif. Dar şirul de studii în străinătate nu sunt o piedică în calea arivismului. Asta pentru că domnul Paleologu s-a grăbit să sară repede din barca liberală în cea "populară". Iar aici este bine să reamintim câteva lucruri. Vechii liberali au suferit în închisori şi au reînfiinţat imediat după 22 Decembrie 1989 Partidul Naţional Liberal. La fel au făcut şi ţărăniştii. Iată că prin 2006 o năzbâtie îi trece prin cap unui şef de partid fost socialist (de Traian Băsescu e vorba), o trăznaie prezentată sub pachetul sclipicios numit "unificarea Dreptei". Adică PNL să fi fost absorbit de fostul patid socialist cunoscut într-o vreme drept FSN (PD-FSN), iar noua formaţiune scoasă cu forcepsul prezidenţial trâmbiţa sus şi tare idealuri popular-creştin-democrate. Tot scenariul însemna lichidarea acestei venerabile instituţii care este la noi PNL. Iar liberalii s-au opus. Cu toate păcatele lor, au îndrăznit şi s-au opus. Ori liberalismul ca linie politică este diferit mult de creştin-democraţie. Nu vorbim aici de plevuşca traseistă pentru care trecerea de la o culoare la alta este un fapt banal şi posibil. Vorbim de ideologi. Ori domnul Theodor Paleologu ESTE un ideolog al popularilor, de vreme ce apare între corifeii Fundaţiei Creştin-Democrate. Dar în cazul acesta cine îi dă dreptul de a face pe şeful "liberal" în faţa unui concurent nu numai politic ci mai ales ideologic? Lecţiile mai bine şi le-ar ţine pentru firma proprie. Şi, dacă tot suntem la lecţie, să ne răspundă elev Paleologu cum se împacă legalizarea prostituţiei cu principiile creştine? "Foarte bine!", ne-ar putea răspunde un fanariot, dar domnia sa pretinde că nu descinde din acel cartier al Constantinopolului ci din insula Lesbos. Bun, dar în cazul acesta ar trebui să-şi schimbe strigătul electoral afişat pe Facebook din "Fiţi Spartanii mei!" în "Fiţi LESBIENII mei!"

http://www.facebook.com/TPaleologu
ro.linkedin.com/in/tpaleologu

foto: www.evz.ro

3. Cristian JIPA de la PPDD. Ăsta da nume personaj controversat! Şi mai ales pentru un partid care fălfâie numai pretenţii de onorabilitate. Este implicat în dosarul Cătălin Voicu, Locic, Căşuneanu şi a fost chiar arestat vreo trei zile. Îşi susţine însă nevinovăţia. Să spunem că este aşa şi că punerea în circulaţie a a numelui său a fost făcută doar spre a pune presiune pe soţia sa, deputat în acea vreme, actuală candidată pentru deputăţie din partea, cui altcuiva?, PPDD. Dar ăsta nu e un motiv pentru care să nu ne întrebăm de ce sunt atât de mulţi nebuni furioşi pe străzi şi mai ales în studiourile OTV. Răspunsul îl aflaţi citind ştirea de aici.
Nema prezenţă on-line (sau o fi ascunsă bine).

foto: www.evz.ro

4. Ludmila Ioana PRELIPCEANU este propusă de PRM. Biografia prezentă pe site-ul peremist ne înfăţişează imaginea onorabilă a unei inginere specialistă în construcţii. Numai că distinsa doamnă are o... viaţă dublă. Este maestră în Sistemul Karuna Reiki, Reiki Tibetan şi Reiki Usui şi specialistă în protecţii energetice, specialităţi în care ţine cursuri de iniţiere de diverse grade. Să vedem dacă mai are vreo influenţă flacăra violet asupra dânsei!

http://www.facebook.com/pages/Colegiul-Uninominal-Nr9-Bucuresti/300822723363608

foto: http://www.parlamentare2012bucuresti.ro



5. Erika PORA de la UDMR. Nu am aflat nimic, candidat de umplutură.

PRONOSTICUL MEU: situaţia e albastră pentru cei care umblă cu flacăra violet.

Niciun comentariu: