marți, 1 noiembrie 2011

Câinele şi Fiara

Duminică a fost citită de la înălţimea amvoanelor bisericilor textul evanghelic ce cuprinde "Parabola despre bogatul nemilostiv şi săracul Lazăr". Din păcate, fiind prins cu "recensământul", nu mă aflam părtaş la slujbă ci în casă, facând calcule. Astfel că slujba o ascultam la televizor, pe Trinitas. Poate a fost mai bine de astă dată. Pentru că un amănunt din explicarea făcută de Prea Fericirea Sa mi-a atras atenţia. Amănuntul despre prietenia lui Lazăr cu dobitoacele şi despre pierderea umanităţii bogatului. Şi atunci mi-a sărit în ochi un lucru. În Scriptură avem prototipul MAIDANEZULUI de lângă noi! Câinele de care ne lovim la orice colţ de bloc! Animalul de ne mai şi compostează câteodată!

Poate nu m-aş fi împiedicat aşa de tare de patrupedul nostru de toate zilele dacă exact în aceste zile, ca din întâmplare (dacă există întâmplare), nu ne-am lovi de o altă campanie anti-maidanezi. Nişte şacali, care au năpârlit şi şi-au schimbat blana din portocaliu în verde, rescot la lumină o mai veche temă din campania de sunet şi lumină a fostului primar general al Capitalei. Mai ţineţi minte "faptele de vitejie" ale hingherilor lui Băsescu, acte care aruncaseră încă o pată neagră asupra României într-o Europă a civilizaţiei.

Sunt vremuri grele şi vor veni vremuri încă şi mai grele. Nu mai putem vorbi în zilele noastre de un Lazăr ci de zeci de mii de Lazări, dacă nu cumva de sute de miii. Iar tovarăşii de idei, de şpriţuri şi de gheşefturi ai celui ce a fost numit "javra ordinară de la Cotroceni", în marea lor grijă pentru bucureşteni, reîncălzesc o temă care s-ar fi presupus că nu şi-ar mai fi avut rostul. Trâmbiţele portocalii ne-au împuiat capul ani întregi cu succesul stârpirii cotarlelor de pe maidanele Capitalei. Adică avem în faţă o falsă problemă, o dirijare a atenţiei opiniei publice spre ţinte amăgitoare. Nici un cuvânt despre spitalele ce vor fi închise în continuare. Nici unul despre oamenii care vor tremura de frig în case şi apartamente. Azorel - el e problema de căpătâi.

Oamenii aceştia (foşti portocalii, actuali verzi) propun - iarăşi - eutanasierea sălbatecă a câinilor (a prietenilor săracului Lazăr). Vin şi eu cu alternativa. Nu mai bine să fie hingherită fiara de la Cotroceni?

Niciun comentariu: