marți, 4 iunie 2013

România riscă excluderea din competiţiile fotbalistice!

Aceasta este pedeapsa care se aplică ţărilor în care factorul politico-statal se implică în câştigarea de către o anumită echipă a campionatului.

Ori, dacă FIFA sau UEFA vor avea curiozitatea să cerceteze mai îndeaproape aşa-numitul caz "Valiza" duhoarea influenţei băsiste care răzbate de acol s-ar putea să forţeze pomenitele organisme internaţionale din cadrul fotbalului să ia respectiva decizie.

Să ne aruncăm privirea în trecutul recent. În campionatul 2007-2008 (şi nu numai!) CFR Cluj - echipă de partid PD-L şi de stat - era împinsă de la spate spre câştigarea campionatului. Erau numiţi fluieraşi care închideau ochii, echipele rivale se dădeau în lături, lătrăii din presă erau plătiţi să-i aducă osanale.

Cu toate acestea, în ultima etapă CFR Cluj urma să întâlnească vechea rivală din oraş (U Cluj) şi, în eventualitatea în care această rivală şi-ar fi apărat corect şansele şi ar fi câştigat, CFR risca să piardă campionatul.

Becali i-a stimulat financiar pe cei de la U. S-a dus cu valiza de euroi după el ca să-i facă să joace CORECT. "Şepcile roşii" au preferat să se dea de-o parte. Drept e că nici nu aveau forţa sportivă necesară.

Dar s-au dat la o parte şi DIN FRICĂ! Pentru că a intervenit mâna lungă a organelor băsisto-pedeliste, adică Porcuratura care a considerat această încercare a lui becali drept corupţie, influenţare în sens anti-sportiv a unui meci, premiere a adversarelor pentru a juca incorect.

Da, e adevărat că Becali a acţionat ilegal din punct de vedere financiar, pentru că a circulat o sumă foarte mare de bani lichizi la el. ori trebuia să-i transmită prin ordin bancar. Nu ştiu cine l-o fi sfătuit prost. Tot la fel de adevărat este şi că el a încercat să diminueze pierderile prin falsul în declaraţii.

Dar în cazul "Valiza" NU avem de-a face cu nici un fel de influenţare a adversarului pentru că Becali nu a acţionat spre a face ca adevrsarul echipei Steaua să piardă în faţa echipei din Ghencea. Nu avem de-a face nici cu o trucare a vreunui meci spre interesele mafiei pariurilor. Nu reiese de nici unde coruperea cuiva.

Dar reiese intimidarea prin punerea în acţiune a unor pârghii ale statului (în speţă Procuratura) spre a se facilita drumul CFR Cluj spre câştigarea campionatului şi, prin urmare, spre avantajele băneşti ce urmau din accederea în Liga Camionilor.

Capii politici implicaţi?

EMIL BOC, primar al oraşului Cluj-Napoca şi preşedinte al principalului partid băsist din vremea aceea, PD-L.
TRAIAN BĂSESCU, preşedinte al României şi fost ministru al Transporturilor. Să nu uităm că CFR Cluj este şi ea o echipă fostă departamentală. Băsescu a crezut că poate să se folosească la un anumit moment de populartitatea echipei Steaua. Nu i-a mers jocul demagogic şi atunci s-a întors spre altă echipă. Cum Rapid se afla în orbita PC - Copos fiind de mai multă vreme membru în partidul lui Voiculescu - a marşat la iniţiativa lui Boc. Şi a apăsat pe "butoane", adică:
LAURA CODRUŢA KOVESI (a se observa apartenenţa regională şi în cazul acestei maghiarizate), din 2006 Procuror General al României, şi DANIEL MORAR, şef al DNA din 2005, şi acesta tot un maghiarizat din fosta Regiune Autonomă Mureş-Maghiară.

Niciun comentariu: