sâmbătă, 11 februarie 2012

Sharing de nemulţumire pe 11 Februarie 2012. Protestul antiACTA - Piaţa Universităţii

În seara asta (11 februarie 2012) câteva sute de tineri au înfruntat frigul năprasnic din Bucureşti pentru a-şi afirma clar refuzul de a ni se băga pe gât legislaţia ACTA. Acest tratat, impus de SUA (şi de Hollywood), duce la instalarea cenzurii şi terorii online în dispreţul tuturor legilor şi constituţiilor ce apără dreptul la viaţă privată.

Există o "LEGE A PROGRESULUI". Nimeni nu poate trece cu vederea acest lucru. Sunt nenumărate exemple care sunt argumente clare. Tiparul i-a scos la pensie pe copişti; trăsurile au fost înlocuite cu automibile; poştalionul a fost desfiinţat de telegraf şi acesta, la rândul său, a cedat locul telefonului. Este ABERANT să se impună o stare de lucruri vetustă şi anacronică numai şi numai pentru că slujeşte intereselor unei grupări financiare.

Şi m-am referit doar la pretext. În realitate se instituie, prin acest acord "internaţional", guvernarea de tip "Big Brother", în interesul SUA. Va urma apoi şi imitarea de către celelalte puteri a măsurile impuse aici.

Pe la televiziunile din ţară nu s-a spus mai nimic. A fost trecut sub tăcere protestul. Repet, temperatura era cu grade bune sub zero şi, cu toate astea, câteva sute de oameni au făcut efortul de a ieşi din casă şi a protesta. Sclavii angajaţi de trusturile de presă ce patronează staţiile de televiziune s-au făcut a nu-i vedea.

Ceea ce nu este echivalentul inexistenţei evenimentului. Drept dovadă, imaginile de mai jos de la locul faptei. Şi aşa cum în alte dăţi slujbaşii acestor entităţi au băgat sub preş subiecte fierbinţi pentru ca, mai apoi, să răbufnească deschis şi fără mediere (aşa cum nemulţumirile au răbufnit în ianuarie), la fel cred că se vor petrece lucrurile şi în ceea ce priveşte tratatul ACTA.

Cîteva sloganuri culese:
"Vrem cianură şi pentru cenzură"
"Nu corporaţia face legislaţia"
"Jos ACTA!"
"ACTA - *U*E"
"Nu vrem puşcărie pentr-o melodie"









Niciun comentariu: