sâmbătă, 25 februarie 2012

Aberaţia zilei

Sunt prea multe. Vin avalanşă. Ajung să fie chiar câte dou-trei pe zi. Şi ar vrea ăştia ca, prin puhoiul de inepţii care ne inundă, mintea noastră să devină din ce în  ce mai laxă, să uităm... încet, încet... şi să adormim. Să ne obişnuim cu răul, adică.

TVR-ul, prin vocea lui Mihăiţă "pupinguvern" Constantin, dă un anunţ optimist ceferiştilor. O SUTĂ de angajaţi au scăpat de concediere. Apoi continuă: "în perioada următoare vor fi disponibilizaţi O MIE de salariaţi din SNCFR". Uite, Ceauşescule, de ce ai pierdut puterea! N-ai ştiut ce propagandişti să-ţi alegi.

La vama din Giurgiu sute de tiruri stau încolonate aşteptând cu zecile de ore controlul de la frontieră. Un nene (tablagiu de la Poliţie) ne asigură că este vorba de un simplu control cât se poate de legal şi care a picat prost pentru şoferi doar din motive ce ţin de sinistrul zăpezilor. A doua zi aflăm că şi la frontiera cu Ungaria coada a atins proporţii monumentale. Aşa că apare micul infractor de la ANAF, Blejnar, care ne anunţă voios că a început de fapt lupta guvernamentală cu traficanţii.

Tot voios se luptă şi Ministerul Învăţământului cu infractorii preşcolari. S-a hotărât să-i numere şi ca urmare ne-am trezit cu RECENSĂMÂNTUL PREŞCOLARILOR. Dacă tot au dat lecţii de dezorganizare la Recensământul populaţiei, şi-au zis că de ce să nu-şi repete năzbâtiile şi acum.

Niciun comentariu: