joi, 19 ianuarie 2012

Aritmetica furtului

Să reducem tot bugetul sănătăţii la numai 5 lei. Un leu , evident, va fi furat. Al doilea leu are ca destinaţie salariile, indemnizaţiile, bonusurile, tichetele de masă. Al treilea leu va fi cheltuit pentru medicamente, furnituri medicale, sânge, spirt, gaze şi electricitate. Al patrulea va fi destinat reparaţiilor, consolidărilor, zugrăvelilor. În fie, ultimul leu se va vedea şi el investit: aparatură de lungă durată, clădiri noi, maşini şi ambulanţe.

Ce se va întâmpla dacă planul satanei de la Cotroceni va fi pus în aplicare? Păi...

Primul leu va fi, evident, furat. Al doilea leu va fi alocat pentru întreţinerea şi funcţionarea acelor societăţi de administrare. Al treilea leu se va duce drept în buzunarele patronilor societăţi în calitate de profit, că doar nu vor fi societăţi de binefacere. Rămân doar doi lei să acopere ceea ce se făcea înainte cu 4: salarii, medicamente, întreţinere şi investiţii.

În plus, şi despre lucrul acesta nu vorbeşte nimeni, sistemul medical cuprinde şi o IMENSĂ acumulare de bunuri şi capital provenită încă de la voievozi şi domni. Clădiri şi terenuri, aparatură şi maşini. Nu un miliard sau două de euro, ci SUTE ŞI SUTE!

O a doua problemă de aritmetică. La sfârşitul lui 2008 România avea o datorie de 36 miliarde de euro la care ar trebui să adăugăm şi cei 4 miliarde (cam pe acolo) de dolari cheltuiţi -sau furaţi - dintr-un foc în 1990. Adică undeva pe la 40 de miliarde de euro în 19 ani, ceea ce duce la o medie de 2 miliarde şi ceva de euro furaţi în fiecare an. La sfârşitul anului 2011 aveam ca stat o datorie de aproape 100 (O SUTĂ) de milioane de euro. Scăzând cele 40 milioane gîsite ca datorie la finalul lui 2008, rezultă că în NUMAI TREI ani s-a făcut o gaură de 60 (ŞAIZECI) de miliarde de uro. DOUĂZECI DE MILIARDE PE AN.

Mare parte, de ani buni âncoace, sunt furaţi prin gheşefturile făcute de administraţiile locale. Iar mandatul actualelor administraţii locale a fost prelungit de către actuala mafie cu încă 6 ani, Adică, ei ar mai fi furat 10 miliarde în primele 6 luni dar ăştia, având o foame şi o disperare de a fura şi a aduna conturi în Elveţia, mai aveau de gând să mai fure încă 10 milioane.

Niciun comentariu: