În urmă cu aproape doi ani viitorul puşcăriaş de la Cotroceni făcea nişte afirmaţii cât se poate de oficiale (de vreme ce ele erau rostite în faţa naţiunii, la dezbaterea celor doi candidaţi pentru funcţia supremă în stat) şi promitea nişte lucruri care, posibil, au fost înghiţite de către nişte naivi, ca să fiu mai ponderat în etichetări. Mai jos poate fi văzută secvenţa din dezbatere şi, prin urmare, nu poate să afirme nimeni că aş deforma cuvintele:
Trăiănel cel Băsel (de la secunda 30 la 1'35''): "Dacă însă discutăm despre Roşia Montană trebuie să vă spun că nu am o părere consolidată în momentul de faţă. În principiu... în principiu mi-aş dori ca România să extragă cele 600... 800 de tone de aur, 2000 de tone de argint care sunt evaluate a exista în zăcământ. Dar trebuie să avem o mare grijă atunci când se ia decizia. Personal, voi fi susţinătorul soluţiei recomandată de specialişti. Nu voi influenţa politic nici o decizie. Dar repet, în principiu cred că ar trebui să valorificăm resursa pe care o avem dacă aceasta nu crează daune siturilor arheologice şi mediului ambiant care să nu mai poată fi recuperată."
Mircea Geoană (de la 1'40'' la 1'50''): "Până nu voi fi convins că acest proiect nu dăunează mediului înconjurător şi lucrurilor care reprezintă valorile dezvoltării durabile voi fi împotriva acestui proiect"
Uite că de-odată părerile specialiştilor sunt numai şi numai ale slugilor de la Gold Corporation, că proiectul trebuie musai demarat, distrugerea patrimoniului istoric nu mai constituie o piedică - doară se vede cu ochiul liber că pe acolo nu sunt turişti! - iar distrugerea mediului ambiant este o gogoriţă, tovarăşi, să vă intre bine în cap! Nu numai că cianurizarea zonei este o "necesitate istorică" dar preşedintele în exerciţiu a şi decretat că există nişte vinovaţi cu grave bateri. Evident, ... politicienii! Păi cine credeaţi! Aceşti exploatatori, urmaşii de burghezo-moşierilor de blestemată amintire care împiedică, nu-i aşa, poporul să muncească, să clădească România nouă şi înfloritoare. "Noi muncim, nu gândim!", după cum spuneau massele şi pe vremea cabinetului Roman.
Să revin la un ton mai serios. Prin urmare preşedintele afirmă că "din 1997 proiectul stagnează din cauza politicienilor". Uită să spună însă cum se face că, deşi din 1997 până în 2009 trecuseră 12 ani, nu reuşise să-şi facă o părere clară despre proiect. Sunt propriile dumisale spuse! Sunt filmate!
Iarăşi nu se poate înţelege cum de nu i-a ajuns înaintea prezidenţialilor săi ochi RAPORTUL ACADEMIEI ROMÂNE. Poate pentru că este defavorabil? De asemenea, sunt curios în ce categorie a ONG-urilor sunt plasate Bisericile de diferite confesiuni, în frunte cu BOR, care au PROTESTAT faţă de acest plan distructiv FĂRĂ ECHIVALENT ÎN ISTORIA NOASTRĂ.
Mă întreb iarăşi dacă stimabilii consilieri de la Cotroceni s-or fi preocupat să-i aducă în faţă mărturia de profesionist a lui Aurel Sântimbrean. Dacă aveţi timp o puteţi viziona pe siteul Eugeniei Vodă, o altă voce de autentic profesionist.
Mă mai întreb iarăşi dacă gălăgia pe care o face viitorul puşcăriaş ("sabotarea economiei naţionale" - ăsta va fi capul de acuzare) nu înseamnă intervenţie politică. Şi cum de uită că ministru al Economiei şi Industriilor esr în vremea aceea un vechi tovarăş de tâlhării, Radu Berceanu. Tot ciudat, omul de faţadă al companiei Gabriel Resources, Frank Timiş era consultantul Partidului Democrat (actual PeDe-L) în întocmirea proiectului Legii Minelor, după cum spune un articol din Revista 22.
Această activitate febrilă să fie pur şi simplu întâmplătoare sau este cumva legată de vizita recentă a lui Beniamin Netanyahu, prim-ministru al Israelului?
PS: NU VĂ ÎNCREDEŢI ÎN PRESA ROMÂNĂ. Este în întregime cumpărată de către mafioţii iudei de la Gold Corporation. Au avut grijă de câţiva ani de ziarişti, i-au plimbat, i-au cadorisit, au umplut publicaţiile cu publicitate. Le-au închis gura adică.
Un comentariu:
Viitoru' puşcăriaş a scos-o:" Am vândut auru' pt. plata pensiilor şi a salariilor(...)". Îţi dai seama cum l-a dat în vileag pe " magicianu'" de la BNR?cum face profesionistu' secretos, Scamatorescu' pe nume, să menţină stabilitatea monetară, a ţării implicit? Reacţii:
BNR:- Nu, dom'le, nu facem noi aşa ceva. Suntem curaţi, suntem deştepţi, patrioţi, n-am mâncat usturoi, nici gura nu ne miroase etc. Dar, după ce a scos porumbelu', cam târziu. Unii reacţionează, alţii se-nţelepţesc, gândesc, fac legături, asocieri, conexiuni, aşa cum bine ai descris tu însuţi în analiza de mai sus, sau se dezic de Bolnav, de grandoman, de hăhăist, de mincinosu' patologic care a reuşit să păcălească - beneficiind de ajutoru' lătrăilor, vânduţilor, ridicătorii la fileu, fiţuicile jăvrite sau acoperite ş.a. - electoratu' român de două ori. Dar, după părerea mea, cam pân' aci îi fuse. S-ar putea să-l piarză, să-l coste " iscusinţa" vorbirii, meşteşugu' cuvintelor tari, dar prost aruncate contextual etc. Se-nvolburează rău apele politice şi, implicit, evoluţia destinelor tuturor amărăştenilor acestei ţări năpăstuite, vitregite şi permanent necăjită. Cu respect,
Pensionaru'
Trimiteți un comentariu