sâmbătă, 27 august 2011

Transmisiune directă

Bilele cu echipele din competiţie dezvăluiau treptat componenţa urnelor. Suspansul era cu atât mai mare cu cât România se prezenta cu 3 echipe ierarhizate în trei grupe valorice. Se extrag competitorii din prima grupă valorică, vine rândul celei de-a doua grupe - şi Steaua află că se găseşte în grupa G. Mai apoi veni rândul Rapidului să-şi afle grupa: C. În sfârşit, tensiunea creşte la ultima rundă, cea a finalizării prin completarea cu lotul echipelor cu un coeficient UEFA mai mic. Mâna roteşte bilele, scoate una dintre ele... aflăm că e AEK Larnaca... vine rândul să-i aflăm grupa şi... ura!.. este cea a Stelei. Operaţiunea continuă fără oprire, bilele sunt săltate treptat din urne. Mâna scotoceşte nervos şi dă la iveală alt nume: Legia Varşovia. Camera se mută spre cel ce extrage grupa când ...



"Băi, păi noi şi dacă nu vrem tot ne calificăm! Uite aşa îi facem pe toţi: ţac, ţac, ţac!" Dintr-odată nu mai eram în Principat ci la Palat. Reporterii Sport.ro sorbeau cu nesaţ, prin camerele video şi prin microfoane, gândirea profundă a Ciobanului. Se focalizau pe orice gest, pe orice joc al sprâncenelor, pe fiecare izbucnire a palmelor. Şi un şuvoi de bolboroseli, de impostură, de neghiobie. Nu conta ceremonia de la Monte-Carlo, nu contau nici spectatorii. Doar excesul nelimitat de servilism. Marcă înregistrată "Sport.ro".



PS: a trebuit să dau pe Digi Sport ca să aflu că Legia căzuse în grupa Rapidului şi că Vasluiul se pricopsise cu o grupă dificilă.

2 comentarii:

Paul Slayer Grigoriu spunea...

S-au umplut televiziunile - mai ales cele noi de sport - de tot felul de personaje care perie pana la luciu personajele ce formeaza maretul neam Becali. Vorba unui ziarist, deja multe emisiuni par a nu mai fi moderate de redactorii TV, ci de Becali insusi, jurnalistii fiind niste invitati tolerati.

Donkeypapuas spunea...

Numai că Sport.ro nu este o televiziune nouă.