miercuri, 12 mai 2010

Măsura hoţiei

La începutul anului trecut Statele Unite aprobau cheltuirea a vreo 780 miliarde de DOLARI (aşa-numitul pachet de stimulare) pentru ca SUA să facă faţă teribilei crize provocate de HOŢIA imensă existentă în sistem. Însă în paralel şi organele judiciare îşi făceau treaba iar opiniei publice erau arătaţi şi anumiţi tâlhari - cum a fost cazul escrocului Bernard Madoff.
Anul trecut a fost însă şi anul în care criza a lovit din plin România. De ce a lovit-o? În afară de incompetenţa oamenilor lui Băsescu, românii au mai fost jupuiţi şi pentru că cei ce pierduseră banii în SUA trebuiau să-i recupereze de undeva. Adică este cazul băncilor GERMANE, AUSTRIECE (tot un drac), FRANCEZE. Pentru asta s-a făcut scandalosul împrumut de 20 miliarde de Euro. Pentru ca băncile vestice să-şi scoată pârlealal pe pielea valahului!
Anul acesta criza s-a dezlănţuit cu furie în Europa. Ce se întâmplă în GRECIA este doar ÎNCEPUTUL. Urmează să fie lovite SPANIA, ITALIA, PORTUGALIA. Pentru a "proteja" moneda Euro miniştrii de finanţe au aprobat un buget de intervenţie de 750 miliarde de EURO adică echivalentul a circa 950 miliarde de DOLARI.
Să ne gândim: pentru salvarea unei ţări de 300 milioane de locuitori au fost folosii 780 miliarde de dolari. Pentru protejarea a 4 ţări cu o populaţie totală cam la 120 milioane se folosesc aproape 1000 de miliarde de dolari. În faţa opiniei publice sunt zvârlite doar nişte acuze teoretice, fără o vină personală concretă a cuiva. Există măcar un nume de persoană vinovată? Un escroc, acolo? NU! Atunci CINE a furat 110 miliarde numai în Grecia? Cine a furat în Spania? Cine în Portugalia, Italia? Dar dacă acolo, atunci de unde ştim că nu şi în altele?
E vorba numai de hoţie sau e ceva mai teribil ce se pune la cale? Ştiaţi că în săptămâna imediată morţii preşedintelui Poloniei (în săptămâna aia în care eram ameninţaţi cu norul de cenuşă) cancelarul Germaniei Angela Merkel, premierul Italiei Silvio Berlusconi, conducătorul de facto al Rusiei Vladimir Putin s-au aflat în SUA? La o reuniune la care Obama a mustrat atât Iranul cât şi Ucraina (sic!) pentru comportamentul lor în ce priveşte înarmarea nucleară.
Dar ies la iveală nişte hoţii scandaloase între timp. TÂLHĂRII mai bine zis, că altfel nu se pot numi.
Tâlhării pe care guvernul şi preşedintele care se pretind a fi ai României le vor plăti tot pe pielea românilor.
Să vedem:
- Grecia a făcut investiţii fabuloase în sectorul bancar din România. Un sfert sau o treime din bănci aparţin grecoteilor (sau celor din spatele lor)
- Grecia a investit enorm în tehnologia de transmisiuni de la noi: Romtelecom, Cosmote, Dolce.
- Vacanţele atât de ieftine în Grecia, infrastructura construită într-o veselie.
Cu ce bani? Păi banii au fost scoşi din... nimic. Inventaţi! Baloane de săpun!
Mai mult! În timp ce veniturile grecilor pot fi impozitate doar după ce depăşeau 12.000 euro pe an (adică 1.000 euro pe lună), opinca valahă era supusă imediat birurilor după ce depăşea 65 de euro pe lună! La bugetul UE România contribuie cu 2 miliarde de euro şi primeşte... canci! Pentru că regulile de a primi finanţare din partea UE sunt atât de draconice (başca bacşişul dat "vămuitorilor" de la Guvern) încât nu se poate atinge mai nimeni de acei bani.
Aşa că nu vă miraţi că România va fi supusă unui jaf încă şi mai groaznic! Pentru că de fapt suntem socotiţi în acest moment SCLAVII Europei. Nici măcar rasa inferioară, "ţiganii" din Balcani... Ci suboamenii de care "europenii" se pot dispensa, "vitele" pe care "europenii le pot folosi pentru cea mai groaznică exploatare.
Ce se va întâmpla dacă vom accepta condiţiile FMI şi Comisiei Europene? Va veni salvarea? NU! Va însemna că ne vom ipoteca viitorul! Nimic nu e pe gratis. Ni se vor cere în schimb mai întâi RESURSELE SUBSOLULUI. Toate! Apoi ni se vor lua proprietăţile. TOATE.
Sclavii antici aveau măcar cămaşa de pe ei. Noi, românii, nu vom avea nici atât!
E vremea deşteptării!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Dacă-i adevărat, atunci suntem pierduţi. Şi în mare parte, ai spus totul. Speranţe, salvare,hihihi,canci! că tot ai folosit termenul...Dar, te întreb:la ce să ne trezim? nu-i mai bine să rămânem aşa? am reuşit -în istoria noastră- să-nvingem prin noi înşine? am demontat sau scăpat de "ţesăturile" marilor puteri, al intereselor geo-politice, geo-economice? Nu. Şi nu vom putea vreodată. C'est la vie!mai bine cuceriţi, dar să trăim mai bine, decât... ( 1866-1947)îţi spune ceva? Ne-au scos din foame, din păduchi. Ne-au făcut şcoli, spitale, şosele etc., ai uitat? oare despre cine vorbesc? Aşa zisa: epoca "România Modernă"?! Vezi ce greu e! cu noi înşine, mă refer.Că nu putem face mare lucru singuri. De 20 de ani, am furat peste 150 miliarde euro. Nu poporul, ci ei, cei din rândul poporului.Ei, marii aleşi.Capisci? Gata. M-am săturat! să vină clonareaaa!
P.S.: dacă ar fi venit Klaus? Nu glumesc.

Crăciun Florin spunea...

Donkey,

Postarea ta este ca un strigăt de durere. Sfatul meu de prieten sincer: vina este la noi și nu la ei. Oricare ar fi ei. FMI, CE, BM etc.

Criza actuală are ca sursă recunoscută lăcomia bancherilor. Și în state și în Europa au fost bancheri duși în fața justiției. Dar asta este doar un paleativ pentru a arăta contribuabililor că sunt luate măsuri împotriva vinovaților. La noi am intrat în criză din voința guvernării portocalii. Băncile românești nu au avut expunerea dezastruoasă a băncilor europene mari pe piața creditelor neperformante imobiliare din State. Dar, cum se pare că observi și tu, majoritatea băncilor românești au patronii în statele europene dezvoltate iar la BNR (a avut o politică monetară bună) se aflau mari sume de bani ale acestor bănci pentru garantarea stabilității sistemului bancar. Pentru a le elibera o parte din bani, BNR a cerut ceva în loc. Soluția găsită de Băsescu și partidul său, membri ai clubului tâlharilor europeni (PPE), proprietarii băncilor în suferință, a fost împrumutul la FMI, Comisia Europeană și BM.

Sincer, nu cred că străinătatea ne dorește răul, dar dau dreptate celor care afirmă că unii din străinătate, dintre colegii europeni, țintesc să ne tragă niște țepe prin intermediul lui Băsescu și PD-L (aliații politici ai țeparilor în PE). Trist este că Băsescu face jocul acestor țepuitori.

Donkeypapuas spunea...

Să spunem că, OK, străinătatea nu ne doreşte răul... Dar peste o lună, două trei, juma de an ni se vor cere înapoi împrumutul dat ca "ajutor", iar pentru a-l restitui - noi taxe şi noi... împrumuturi ca "ajutor" care vor fi garantate cu... Cu ce? Cu resursele subsolului, cu proprietăţile... Mai ales că ce este în Grecia este doar începutul. Se pregăteşte Spania, se pregăteşte Portugalia...

Crăciun Florin spunea...

Nu te pot contrazice deși, sincer, doresc acest lucru. Măcar ca o formă de auto-protecție. Îmi este teamă că se va împlini ce spui dacă mai rămân ăștia la guvernare.

Ene St. Mihai spunea...

Draga Marian,

Din pacate, realitatea cu care ne confruntam in aceste zile este foarte neplacuta. Poate ca fenomenul "criza", despre care se vorbeste atat de mult in ultima vreme (mai mult ca o scuza metafizica), are si o parte buna. Ma refer la intelesul originar, acela din limba greaca (ca tot este la moda sa vorbim despre greci, mai putin despre cultura lor multimilenara!). Kρίσης are si intelesul de judecata, adica de separare a binelui de rau, de venire in fire, in cazul nostru de reaparitie a discernamantului... Cine are urechi de auzit sa auda!

Cu cele mai bune ganduri,
Mihai

Bucuresti, 17 Mai 2010

P.S. Regret neplacerile cauzate de blocarea contului de facebook.