sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Vineri, 22 cu 3 - trei ceasuri rele, a treia zi de Târg, trei cărţi cumpărate, trei lansări vânate

Că nu degeaba se pomeneşte de "vinerea neagră". Abia ajuns la Casa Scânteii că realizez lipsa cardului de memorie din aparatul foto. Uitat în calculator cu o seară înainte; mai corect dimineaţă.Şi uite aşa ajung să mă lovesc de mult trâmbiţatul "Black Friday" în încercarea de a cumpăra un card, chiar de la eMag, unul dintre iniţiatori. Al căror sistem - din incinta magazinului (la Crângaşi) - dă rateuri şi nu virează comanda. Mă rog, genul românesc de "magazine de profil", axate în realitate doar pe câteva produse mai bănoase. Aşa că fuga repede la mai banalul supermarket.

Deci pierd trei ore din program, pierd nişte bani din buget, viraţi spre cheltuiala neprevăzută, şi fac în fine, după trei zile, primele achiziţii pentru biblioteca personală la acest Tărg Gaudeamus. "Războiul civil din Spania", de Bartolome Bennassar, un chilipir de la All cu doar 10 7 lei cărămida. Sper, după citire, să nu mă lovesc de vreo prostie compusă în drăceasca corectitudine edulcorat-politică. La 10 lei mi-a picat în plasă un volum din seria poveşti nemuritoare pentru contemporaneitate sau cum se nasc basmele de adormit intelectualii. Sau puteţi să-i spuneţi "Kaput", a lui Curzio Malaparte (apărut la Nemira), achiziţionată în mod conştient dintr-un impuls masochistic. Şi, în fine, "Viaţa lui Nicolae Ceauşescu - Fiul poporului", volumul al doilea din preconizata trilogie.

În fapt este una din lansările de carte vizate de mine. Pe autoare, Lavinia Betea, şi pe cosemnatari (Cristina Diac, Florin-Răzvan Mihai şi Ilarion Ţiu) îi mai puteţi întîlni şi astăzi - este deja dimineaţa zilei de sâmbătă când scriu această postare - de la ora 13, la standul "Adevărul Holding", unde vă mai puteţi întâlni şi cu fostul ministru de externe, Ştefan Andrei.

La "Bombănelile Marinei", Marinei Almăşanu ca să fie mai clar, acolo s-a nimerit să pic şi eu. Aşa mi-a fost dat să aflu că vedeta de televiziune colaborează de mai mult timp cu articole la ziarul "Ring". Ce să-i faci! Aşa-i dacă nu folosesc metroul!

Reeditarea volumului "Marketing în cinema", lucrare  colectiva a lui Lucian Pricop, Maxim Meca şi, la sfârşit dar nu în cele din urmă, Ada Solomon, se petrece împreună cu lansarea noii reviste "Film". O surpriză pentru mine! Laurenţi Damian, pe care-l intervievasem la festivalul UCIN din luna martie, promisese apariţia acestei publicaţii de critică dar nu mai auzisem nimic de ea. Dar nu mai am bani la mine, o să o iau mâine astăzi.

Evident, am făcut înregistrări şi video dar le voi posta mai de duminică încolo. Şi staţi pe recepţie! Veţi avea nişte declaraţii surpriză la unele din ele. Până atunci, doar ceva fotografii.



























Un comentariu:

Anonim spunea...

Doamne, Donkey, tu chiar iubeşti CĂRŢILE, cititu', da', pe lângă toate 'ăste, este clar că te pricepi şi la fotografie, fotografii, aparat foto şi tehnică fotografică. Bravo! Şi da, 'bea aştept să văd clipuri video sau neşte interviuri spăciale, magister. Iaca, să vedem, să aşteptăm!