miercuri, 3 iulie 2013

Lanţul ierarhic al corupţiei

Periodic suntem loviţi de către media (cea audio-vizuală cu preponderenţă) cu tot felul de scandaluri şi mega-afaceri de "corupţie". De câteva zile încoace tot felul de adolescenţi ne sunt prezentaţi drept "inamicul public numărul 1 al României" la prinderea cărora s-au străduit din răsputeri 'jde de instituţii ale statului, în frunte cu Porcuratura (greşeala este voită) şi SRI.

Tot zgomotul acesta seamănă cu un bruiaj pentru a acoperi sau a atenua un alt subiect de presă care are drept cuvinte cheie "margarina", "colonelul", "Turcescu", "Nadia Comăneci". Pe scurt, pentru cei care nu ştiu despre ce este vorba, slujbaşul generalului Păunescu de la postul B1TV, Robert Turcescu, s-a apucat pe blogu-i să o facă albie de porci pe Nadia Comăneci pentru că aceasta a îndrăznit să apară într-un clip publicitar pentru margarina Rama.

Totul s-ar fi stins şi poate s-ar mai fi păstrat doar ca subiect de dispută personală între vreo câteva nume fără să mai aibe impact în audientţă. Iată însă că în scenă intră însăşi instituţia CNA-ului care, la câteva zile după derapajul colonelului Turcescu, interzice difuzarea spotului respectiv pe posturile de televiziune. Surprinzător, nu-i aşa?

Şi dă de gândit. Dacă reducem acţiunile, reiese că domnul colonel Turcescu a dat un semnal iar instituţiile statului s-au conformat. Să fie clar: este interzis DOAR spotul pentru margarina Rama. Nu la băuturi carbogazoase, nu la chipsuri sau, de ce nu, la dulciuri, nu la tot felul de medicamente care de care mai "sănătoase". Nu la soia modificată genetic, de exemplu. Strict la produsul acela din grăsimi vegetale.

Ori, dacă este vorba aici de un "ordin" difuzat prin intermediul colonelului Turcescu ne punem întrebarea dacă acest Turcescu a acţionat cu de la sine putere sau a executat şi el o comandă indusă de un organ "ierarhic superior". Cine ar fi acel "organ"? Cred că este lesne de dedus ştiind pentru cine prestează colonelul Turcescu la televiziunea B1TV. Dar de ce ar fi venit acea comandă politico-ziaristică?

Aici putem doar presupune. De exemplu, ca fabricanţii Rama - compania Unilever - "să iasă la interval".

UPDATE!

Am dat o căutare, aşa, la întâmplare, pe Goagăl: Unilever  Băsescu. Ştiţi unde am ajuns? La o duduie, Alexandra Gătej, ajunsă mare grangure la Unilever între 2005-2009 pentru ca mai apoi să ajungă CONSILIER PREZIDENŢIAL la Departamentul Mediul de Afaceri Intern şi Internaţional din cadrul ADMINISTRAŢIEI PREZIDENŢIALE - între 2009-2013. Ei, şi în acest an a devenit peste noapte specialista în transporturi feroviare, de vreme ce a fost numită preşedintă al CA la CFR Călători. ori e straniu, ori se potriveşte de minune.

PS: şi ca să vedeţi cu câtă promptitudine răspunde securiştimea de la CNA la comenzi, postez mai jos două reclame pentru respectivul produs, ambele clipuri urcate pe Youtube CU TREI ANI ÎN URMĂ!






Niciun comentariu: