luni, 19 iulie 2010

Un răspuns lui Ovidiu Nahoi

În zilele acestea se pare că publicaţia în care Ion Cristoiu se dă drept mare istoric - la revista Historia mă refer - are drept subiect principal un caz ce a făcut multă vâlvă în interbelic. Ştiind ce îi poate pielea acestui comunist declarat (poreclit "Ardei umplut" cu ceva vreme în urmă de către Corneliu Vadim Tudor) NU mă voi chinui să o cumpăr. Cuprinsul va fi aceeaşi istorie mistificatoare scrisă după tiparul comunist.

Subiectul principal al revistei este semnalat însă şi de un breslaş de la Adevărul care, comentând arzătorul subiect, nu poate să nu arunce cu invective asupra unei întregi societăţi româneşti interbelice. Puteţi verifica citindu-i măreaţa realizare aici. Am îndrăznit să îi dau şi eu o replică pe acel site (că va fi aprobată sau nu, asta mă lasă rece), replică pe care o reproduc în cele ce urmează:

Câtă vreme publicaţia apare sub "patronajul" lui Ion Cristoiu (numit "Ardei umplut" într-o vreme) subiectele de acolo mă lasă rece. Ceea ce apare sub egida unui bolşevic, de sub penele unor bolşevizanţi nu poate reda decât acelaşi bolşevism împuţit de care ne-am lepădat DOAR oficial în 1989, dar îl continuăm voios până astăzi. Orice istoric serios (ceea ce Ardei umplut Cristoiu NU este) ar ştii că apariţii miraculoase au avut loc de-a lungul întregului spaţiu creştin, în special în cel Catolic şi Ortodox. Ele reflectă şi o mentalitate despre dumnezeiesc şi sfinţeniei (nu o manifestare a iraţionalului aşa cum spuneţi dumneavoastră). Dar de ce nu spuneţi nimic despre Lourdes? De ce nimic despre Fatima? Dar de ce nimic despre Medjugorie? Despre apariţiile din localitatea ultimă pot să vă spun că ştiam încă dinainte de căderea lui Ceauşescu - ceea ce înseamnă că mă veţi eticheta imediat drept "ins iraţional". Las' că a fost foarte raţional Războiul din Jugoslavia despre care avertizau acei copii!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce să-ţi spun de "Ardeiu'" ăsta... Numai tâmpenii debitează-mai ales acum, când dă impresia(vezi Doamne!)că îi este complice lu' Bolnavu', că el(Dictachioru') îi ascultă sfaturile de rahat, că face cea mai bună analiză jurnalistică etc.- de rahat! Este-cum bine ai spus-un Bolşevic. Doamne, câte înţelesuri sunt conţinute în termenul ăsta de rahar:bolşevic. Ce misiuni spurcate a avut-de-a lungul timpului, inclusiv pe vremea(of, cum să-i mai spun: na, Ceauşescu)când era pe "val"-, ce să mai vorbim în prezent. Şi-a crescut "discipolii", şi-a băgat oamenii prin fiţuicile alea de tot râsu', pe care le-a "păstorit", a făcut numai rele. Într-un fel, a contribuit şi ăsta la bunăstarea pe care o avem cu toţii în prezent. Ruşine să-i fie! mai trebuie să aşteptăm, până când vor dispărea nişte generaţii de bolşevici, securişti notorii, zeloşi şi corupţi etc., din păcate. Cu respect.