vineri, 13 noiembrie 2009

Statul în concepţia lui Băsescu – un model de coşmar

Puteţi să mă etichetaţi nebun... Puteţi spune că fabulez... Că "scot din context"... Că nu sunt realist..

Dar frânturile care compun mozaicul, declaraţiile date ici şi colea, acţiunile de-a lungul timpului, toate astea alcătuiesc , încetul cu încetul, un puzzle care scoate la iveală societatea ideală dorită de Băsescu şi de ciracii săi. Nu, nu o să găsiţi ideile formulte de-a dreptul într-un discurs unitar pronunţat de Băsescu, dar componentele, odată pomenite, vor readuce în memorie autorul şi va compune aventura sângeroasă şi despotică spre care suntem mânaţi.

Un cuvânt cuprinde totul: REDUCERE! O voi lua pe rând şi, după ce veţi citi toate punctele, poate îmi veţi da dreptate. Sau poate nu, iar atunci mă aflu eu în eroare.

- REDUCEREA PARLAMENTULUI la o singură Cameră. La fel au făcut comuniştii, ei nu pot admite complexitatea, dezbaterea, analiza! Este subiectul actualului referendum.

- REDUCEREA NUMĂRULUI PARLAMENTARILOR. Diluarea de fapt a contactului între aleşi şi alegători. Cu cât un parlamentar va reprezenta mai mulţi alegători, cu atât implicarea sa în problemele comunităţii pe care o reprezintă va scădea de fapt.

- REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARTIDE. Băsescu este adeptul bipartidismului, a declarat-o public, vă amintiţi? El să conducă un partid unic de "dreapta" - PDL, se înţelege, iar celălalt să fie PSD. Avem de fapt propunerea unui model maniheic pentru că evident că pentru Băsescu vor exista doar două culori: Bunii şi Răii. Cine vor fi răii se înţelege. Iar orice opoziţie ar fi zdrobită fiind contrară voinţei masselor (poporul din discursurile lui Băsescu). Care ar fi soarta restului partidelor şi doctrinelor?

- REDUCEREA NUMĂRULUI DE JUDEŢE. La doar 10 judeţe vrea să reducă Băsescu numărul lor. În fond va fi pasul spre regionalizarte şi... federalizare a României. Ideea regionalizării a mai fost pusă în practică în vremurile stalinismului şi denotă nostalgia preşedintelui după acel regim. Exprimă şi ideile GDS-iste conform cărora România ar fi un stat multietnic. Prin urmare nu e greu de presupus că vom avea din nou o regiune maghiară în inima României. Dar nu numai atât! Membri ai camarilei băsesciene (Costache Canacheu, dacă vă spune ceva) afirmă chiar existenţa unei minorităţi... aromâne în cadrul României, nu a Albaniei, Greciei, Macedoniei. De aici nu mai e departe până la apariţia unor "etnici" ardeleni, moldoveni, olteni, etc.

- REDUCEREA DISCIPLINELOR ŞCOLARE la numai 6 sau 7. Este o declaraţie făcută de foarte puţin timp la o întâlnire cu reprezentanţi ai profesorilor şi învăţătorilor. O măsură ce vine în întâmpinarea viziunii prezidenţiale pentru că se ştie că Băsescu a declarat că avem prea mulţi filosofi şi prea puţini "chelneri şi tinichigii). Ţinând cont de ceea ce vrea Băsescu să legalizeze e posibil ca din programa şcolară să iasă orele de istorie, limbă şi literatură română, matematică ori fizică, pentru a face loc cursurilor de prostituţie ori de comerţ cu droguri. Celor ce nu acceptă nu le va rămâne decât să aleagă exilul (aruncarea peste Dunăre) ori taberele de reeducare.

- REDUCEREA RESURSELOR NATURALE la zero. Cum se explică faptul că în 2003 liderii, pe atunci, ai PD şi PNL, actualmente ai PDL susţineau cu entuziasm modificările aduse Constituţiei pentru ca astăzi să o considere a fi foarte proastă? Simplu! Prin modificările aduse atunci s-a permis ca resursele subsolului să fie exploatate de firmele străine (în fapt off-shore-uri ale unor comunisto-securişti). Interesant cum în acest an campania pentru jefuirea aurului de la Roşia Montana a revenit foarte agresiv. Ori este vorba acolo de aur în valoare de peste 400 miliarde euro. Şi asta doar aurul! Başca platină, argint, metale strategice. Să ne reamintim şi de implicarea lui Teodor Stolojan în afacerea Sterling (exploatarea resurselor de gaze şi petrol din Marea Neagră). Băsescu, cel atât de gălăgios, de data aceasta tace! De ce? Pentru că urmăreşte şi impune sistemul corupţiei generalizate, a hoţiei deşănţate. Iar pentru a nu exista piedici se pune în aplicare şi SUPRAVEGHEREA GENERALIZATĂ! Ascultarea telefoanelor, a convorbirilor private, a parlamentarilor, arhivarea şi scoaterea lor la lumină numai atunci când e cazul, şantajul, delaţiunea. Se revine la sistemul stalinist: nu procuratura trebuie să vină cu probe, cu dovezi valabile în demonstrarea vinovăţiei cuiva, ci tot cetăţeanul trebuie el să-şi demonstreze nevinovăţia. Ceeea ce înseamnă:

- REDUCEREA LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI.
Libertatea de exprimare, libertatea de asociere, libera iniţiativă: toate sunt în vizorul preşedinţiei actuale. Cine nu e cu noi e împotriva noastră! Există doar alb şi negru, nimic intermediar. Nu faci parte din cei acceptaţi - nu eixşti, nu ai drept la exprimare, nu ai drept de cetate, eşti exponentul automat al duşmanului, al "mogulilor", manipulezi, dezinformezi. Cum se spunea în alte vremuri de tristă amintire: " Dai în mine? Dai în tine, dai în fabrici şi uzine!", "Dai în mine? Dai în soare, dai în clasa muncitoare!". Prin urmare - gândirea unică impusă de o persoană şi gaşca ce-l înconjoară.

- REDUCEREA LIBERTĂŢII ECONOMICE. Băsescu este bântuit de duhul simplificării. El vrea asta la orice. Nu se opreşte nici la firme. Deşi orice om cu capul pe umeri ştie şi afirmă că o economie sănătoasă se sprijină pe mica iniţiativă, pe micul întreprinzător, că aici e plămânul, sistemul care ţine pe picioare un stat şi o societate, că pe "clasa de mijloc" se poate baza ţara, ei bine acest lucru nu e valabil şi pentru Băsescu. Dezastruosul impozit forfetar este susţinut cu îndârjire de preşedinte, nu-i vede nci o urmare negativă. " Mi-a explicat mie o persoană în Dolj" - spune domnul preşedinte încă al României într-un interviu - "cum numai în acest judeţ au dispărut 3000 de firme din care 2000 nu aveau activitate". Ar reieşi, nu-i aşa, că impozitul respectiv ar fi o măsură sanitară în economie! Dar restul se 1000 de firme din judeţ, domnule preşedinte? Urmarea - peste 200.000 firme şi-au încetat activitatea! Iar greul nu a trecut. Împrumuturile costisitoare (peste 40 miliarde de euro anul acesta) pe care Băsescu le-a sprijinit cu entuziasm vor trebui restituite! Cum se va face lucrul acesta? Prin sânge, sudoare şi lacrimi? Ale cui, domnule Băsescu?

Evident, tabloul nu este complet. Mai sunt lucrui pe care fie nu mi le-am amintit, fie la care nu mă pricep (la cele ce ţin de domeniul juridic, de exemplu). Rămâne să adăugaţi fiecare elementele lipsă. Şi apoi să meditaţi...

Chiar merită să lipsiţi de la vot?

6 comentarii:

Ene St. Mihai spunea...

Foarte exact!

Crăciun Florin spunea...

Ai punctat foarte bine. Postarea ta este de referinta. Nu este exclus sa fac linck la ea de cate ori voi scrie despre aiurelile lui Basescu.

Anonim spunea...

Psihologul:
Mda...Donkey, este clar! Te-ai depasit pe tine insuti. Ti-a luat ceva timp s-o creezi(expunerea), analizezi, exemplifici, sa-ti intensifici starea de revolta, de fronda, de expunere detaliata al traseului rusinii, al tradarii succesive si intensive, a revelarii(prin metoda comparativa;-ex. din trecut actualizate, suprapuse, identificate cu cele din prezent)dimensiunilor si a profunzimii sistemului "ticalosit"( ca-i la moda citatul-vezi: El, Unicul, Inconfundabilul-). Putem , totusi, sa ne pastram echilibrul, gandindu-ne ca: Exagerarile, inflacararea, incarcarea subiectiva, patimasa, etc., pot distorsiona acuratetea adevarurilor si a realitatilor incontestabile. O nota? Cammm...8,5! Dar, sanse uriase pt. o evolutie, in planul comentariilor politice, der exceptie. Nu-i rau! In rest... despre adevarul celor spuse de tine? Se cam potrivesc, in mare parte. Trebuie sa urmaresti si sa fi la curent cu evenimentele, intamplarile,derapajele, s.a., ca sa poti analiza cu obiectivitate tot ceea ce se intampla. Hai ca plictisesc! Ajunge....

Florin Matei spunea...

O realitate just-oglindită. Brrr!... Şi eu am aceleaşi previziuni sumbre. Şi eu calific comportamentul lui Băsescu şi al clicii sale drept unul bolşevic, de factură stalinistă. Omul acesta a calculat minuţios, vreme de cinci ani, cum să-şi perpetueze puterea şi, mai grav, cum s-o folosească după obţinerea celui de-al doilea mandat. Pe blogul meu - http://www.florinmatei.ro/ - (unde te invit...) am comentarii şi opinii foarte apropiate de ale tale (însă nu atât de elaborate, recunosc). Unele sunt mai vechi, dar se referă la aceleaşi metehne.
O zi bună!

bogdan manea spunea...

absolut corect comentariul. si da , in turul doi ma prezint si votez cu oricare altul decat acest marinar ratacit in tranzitia romaneasca.
sunt convins ca domnul in cauza va pleca acasa pe 8 decembrie.
draga donkeypappuas, ai uitat sa mentionezi, poate o faci intr-o postare viitoare, despre planurile de autostrazi, inexistente in fapt, ale modernizatorului domn basescu. in plus ma uit la adevarata sleahta care se acunde in fata acestui mare "patriot", care ne scapa de rusi, ne mareste tara (i-a batut pe ucraineni de le-a sunat apa in cap), ne-a bagat in ue, a facut summit nato si cate si mai cate lucruri a facut acest geniu al carpatilor model 2009 ( un fel de dacia supernova).

voi enumera cativa prieteni mai cunoscuti de-ai iubitului conducator: Cocos dorin & udrea elena (da , simteam nevoie sa incep cu ei), videanu-borduri/ blaga/negoita+casuneanu+umbrarescu=asfaltari de 130 mil euro in sectorul 3 - bine, si bordurile alea de granit nu-s chiar ieftine/ mantale/ boureanu (in treacat fie spus a cumparat drepturile litigioase ale unei matusi de-a mea care nu putea castiga in instanta procesul cu actualii proprietari. ei bine, boureanu a castigat. vorba aia- in africa de sud chelner, la noi deputat./prigoana(a facut afaceri zdravene cu statul)/lazaroiu (pe vremuri parca lucra si cu nastase adrian/gabi oprea (noul baiat de pe strada pdl)/,berceanu etc.

s-ar putea chiar sa fiu monitorizat de baietii buni din servicii si pedepsit pt. acest mesaj , dar nici nu mai suport sa revad cum un nebun vrea sa recreeze o dictatura pe care unii nostalgici chiar si-o doresc.

FREDDYE spunea...

Donky

cred ca ne-am ami intalnit pe blogul luio TRU-lache.Dupa reducere,va urma extinctia tuturor categoriilor mentionate de tie.Ne vor lua ca din oala,care pe strada care de pe strada ,care din fata tastaturii..Totul pentru MAREA REEDUCARE..