vineri, 25 iunie 2010

Reglare de conturi în stil mafioto-mioritic între Băsescu şi Dan Diaconescu în Direct

Dan Diaconescu, una dintre curvele politice care au ajutat din plin la realegerea ca preşedinte a lui Traian Băsescu, a uitat - se pare - o practică absolut obligatorie în "meserie". Plata în avans! Sunt mai multe tipologii de curvăsărie politică (iar aici NU o să includ partizanatul ca reacţie personală, aşa cum stă cazul lui Prigoană: e dedicat trup şi suflet PDL-ului şi prin urmare acţionează ca atare cu tot ceea ce posedă, inclusiv televiziunile de nişă): prima ar fi cea efectuată LA ORDIN, ordin cât se poate de militar (chit că cei ce le primesc sunt în civil sau în rezervă) şi aici pot exemplifica prin trustul de presă al generalului Păunescu; o a doua este cea efectuată în contrapartida unei REMUNERAŢII FINANCIARE. Adică patronul îşi încasează frumuşel banii în timp ce înalţă osanale celui care doreşte aşa ceva. Dan Diaconescu şi OTV se înscriu în această categorie. E drept că asupra lui s-a mai exercitat şi o a doua comandă: a cultului sectant din care face el parte. Mai există şi cazul MIXT de gen Vântu ori Patriciu care combină dragostea (de bani) cu datoria.
Ei bine, ceea ce îmi miroase mie în recentul caz "DDD în arest pentru 29 de zile" este acela că Dan Diaconescu, poate încălcându-şi principiile, a uitat să ceară suma înainte de a presta pe sticlă. În momentul în care a devenit nerăbdător  şi a încercat să-şi recupereze banii, hop!, DNA la poartă. În paralel - pentru că bandiţii îşi acoperă urmele creind diversiuni - introducerea "campaniilor de presă" la comandă în raportul CSAT ca "vulnerabilitate" a statului. Adică, după ce Băsescu folosise în practică mecanismul pe care îl condamnă astăzi în raport, aruncă pisica în ograda altora (nu că ar fi ceilalţi mai breji).
E posibil ca plata să fi fost planificată a fi încheiată prin mai multe tranşe virate NU direct, ci prin intermediul unor primari obscuri, evident portocalii. Dar Dan Diaconescu a uitat că de la Băsescu nu trebuie să te aştepţi la respectarea contractului ci la călcarea lui în picioare.
Mă întreb ce zic alte curve politice care i se alăturaseră lui Dănuţ-OTV acum jumătate de an? Târziu? Cartianu?  Radu "mare lingău" Moraru? Nu zic nimic. Se gândesc la bani.

2 comentarii:

Anonim spunea...

O farsă care se termină prost:
şi pt. actor(col. DD), şi pt. şeful tetrului( BOLNAVU'-NAIBA ŞTIE CE GRAD ARE!), şi pt. executantul misiunii-DD-, şi pt. şeful misiunii-tot Bolnavu', nu? s-a cam terminat, pierd amândoi. Punct.

Anonim spunea...

Update:
Hai că i-a dat altă misiune: să-şi facă partid, să-i fie înlocuitor la comandă etc. Ar vrea el! dar noi vrem? mârşăvie dâmboviţeană pe faţă, ce să mai zici. N-au limite oamenii ăştia, după cum vezi. Stai să vezi acum-cu scumpirile anunţate de "piticu' atomic"- ce viaţă de huzur ne-aşteaptă. Of, scuze, mă refer la actorul DD, că n-am pomenit despre cine-i vorba. Te salut!