joi, 29 ianuarie 2009

Paşapoartele biometrice SAU cum Big-Brother devine realitate

În ultima vreme scandalul introducerii paşapoartelor dotate cu cipuri a stârnit o vie polemică, îndeosebi pe bloguri, reflectată - mult deformat (mi se pare mie) - în presă.
Îndeosebi apelul părintelui Justin Pârvu, stareţul sfintei mănăstiri Petru Vodă, a declanşat o reacţie în lanţ. Aprecieri de tot felul au fost aruncate împotriva) am zis bine, împotriva) celor care se arată neliniştitţi: retrograzi, înapoiaţi, penibil, băgăreţi, stafii ale Evului Mediu - etichetări ce au umplut forumurile ziarelor.
Să înţeleg că cineva care nu vrea să fie considerat drept prezumtiv terorist este văzut drept "inapoiat"? Să consider că cineva care consideră că prin aceste măsuri de SUPRAVEGHERE i se încalcă intimitatea familiei şi drepturile cetăţeneşti este văzut drept penibil? Să înţeleg că cineva care se opune instituirii statului de tip BIG-BROTHER (a se citi romanul 1984) este considerat băgăreţ?
Să vedem:
- până acum numai dacă ai încălcat legea cu ceva ţi se pot lua amprementele şi introduce în baza de date a infractorilor. De acum înainte fiecare cetăţean va fi considerat drept (prezumtiv) infractor şi i se vor lua ampremntele.
- până acum puteai călători oriunde doreai fără să fii urmărit. De acum încolo, prin GPSul încorporat în cip-ul documentului, se va ştii precis unde se află fiecare.
Iar marii "dizidenţi", ăia de se dau mari acum, după ce a căzut comunismul, TAC! Iar pentru libertate luptă, ca şi în '89, făpturile cele slabe ale lumii.

Niciun comentariu: