marți, 4 noiembrie 2008

Băsescu a înnebunit! Opriţi-l!

În urmă cu câteva săptămâni am observat din trecere că zidurile cimitirului evreiesc din Şoseaua Giurgiului erau murdărite cu nişte simboluri străine românismului, dacă nu chiar duşmane. Şi mâ întrebam cine şi de ce urmăreşte prezentarea noastră, a Românilor, într-un anumit fel? Ce curent dorea să se creeze?

Evenimente din ultima vreme crează, din păcate, o schiţă halucinată, cu încrengături care cred că urcă la sferele înalte ale puterii.

1. Nişte demenţi (nu s-a descoperit cine, şi nici nu cred că o să se descopere cine au fost în realitate) au vandalizat într-o singură noapte cam 150 de morminte evreieşti. Se mai întâmplase ceva asemănător, dar de mici proporţii în timpul conflictului din Georgia, într-un cimitir din Transilvania. Făptaşii (dacă au fost ei) au fost rapid înfăţişaţi camerelor de filmat. Acum - nimic!

2. Dom' preşedinte, uitând geografia pe care o învăţase pe când fusese marinar, afirmă în nişte declaraţii publice că Siria nu mai are drept vecin Israelul. Suficient ca un ziarist ovrei să se inflameze (la o săptămână după aceea) şi să reia balivernele despre aşa-zisele victime ale antisemitismului funciar românesc.

3. În acelaşi timp un măreţ candidat al PLD-ului la Parlamentare, distinsul bahmuţean Prigoană, ăşi face propagandă electorală difuzând nişte făcături de documentare la OTV, documentare cu accenta puternic anticreştine şi antisemite - la Zeitgeist vorbesc.

4. Coroborat totul cu alianţa de ultim moment dintre PDL şi PRM.

Faptele de mai par fără legătură dar ideile conţinute în documentar sunt foarte apropiate cu cele susţinute de un anume domn (sau tovarăş?) Cernea. Acel Cernea implicat în "apărarea" parcului Carol în faţa "fundamentalismului" ortodox. Susţinut puternic de cel ce era în acea vreme primar al Bucureştilor, Băsescu. Printre organizaţiile afine - Miliţia Spirituală. Ideile proiectului Venus se regăsesc şi în ideile tovarăşului Cernea, şi au ca izvor învăţăturile teosofice, ale lui Helen Blavatsky, idei ce l-au influenţat puternic şi pe Hitler. Să ne amintim şi perlele scoase de Băsescu în timpul campaniei alegerilor prezidenţiale de acum 4 ani (cele cu procentajul de bulangii din cadrul românilor). Să ne amintim şi de faptul că urmaşul la primărie al lui Băsescu le-a dat liber dezaxaţilor să se manifeste pe stradă. Poate ca un semn al noii paradigme din epoca Vărsătorului?

Sau să se folosească Băseascu de situaţia economică din lume cauzată de SUA şi, pe baza sentimentelor antiamericane dar şi anti-evreieşti, exacerbate şi prin difuzarea (ca material electoral - sic!) respectivelor documentare, Băsescu să-şi atragă votul majorităţii electoratului? Se poate face asta cu riscul deteriorării relaţiilor României cu alte ţări deosebit de puernice. Pofta de putere să fie mai mare decât raţiunea? Sau e mânat iar de un puseu de demenţă? S-o fi schimbat doctrina partidului iarăşi? Din popular (fost social-democrat) o fi devenit partid nazist ori bolşevic?

E bine de reflectat şi de analizat în următoarea perioada.

3 comentarii:

Paul Slayer Grigoriu spunea...

De acord cu cele spuse aici, mai putin cu ultima ipoteza: Basescu, de cand a ajuns la putere, s-a dovedit sluga mieroasa a americanilor, dandu-si acordul pentru toate abuzurile lor (nu ca ar fi fost nevoie de acordul lui), de la mincinoasa invazie din Irak pana la nesupunerea fata de deciziile Curtii Penale Internationale - pe care au sustinut-o, alaturi de Romania, doar Israelul si... Kenya.
Apropo de presupusul antisemitism al lui Basescu, vezi si un articol al lui Tesu Solomovici aici: http://savatie.wordpress.com/2008/11/03/risu-lumii-basescu-acuzat-de-antisemitism/

Donkeypapuas spunea...

Eu nu spun că Băsescu e un antisemit convins. Eu spun că ăsta e acum în stare să îmbrace orice cămaşă numai ca să câştige el alegerile. El şi cu oamenii lui . Elena Udrea, Udrişte, Prigoană. Cu riscul de a face un rău imens şi de duartă ţării.
A fi într-o alianţă militară (apropo, făcută de pe vremea lui Năstase ca premier) e cu torul altă problemă.

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Iarasi de acord cu cameleonismul lui Basescu. Eu nu vorbeam despre alianta militara ci despre atitudinea slugarnica fata de State.