marți, 17 septembrie 2013

Megalomania Elenei Ceauşescu, depăşită de Victor Ponta!

Pentru cei care n-au mai prins vremurile dinainte de 1989, dar şi pentru cei care erau prea mici ori pentru amnezici, să reamintim că pe Nicolae Ceauşescu - cel declarat de propagandiştii acelei vremi drept "titan între titanii neamului" - nu l-am auzit niciodată pretinzând a fi un geniu al ştiinţei şi tehnologiei. peste tot dădea acele celebre "indicaţii preţioase", care veneau însă, după cum o dovedesc mărturiile tot mai multe, dintr-o consiliere anterioară şi sfatul specialiştilor. Era un joc propagandistic putem să spunem.

Consoarta sa, Elena ceauşescu, ea era "savanta" neamului, "de renume internaţional" şi academiciană. Şi, cu toate acestea, nici odioasa nu îndrăznea în public să se declare atotştiutoare în alte ramuri ale ştiinţei decât chimia, în care domeniu avea doctoratul şi numeroase lucrări în domeniul polimerilor, opere concepute cinstit de... alţi autori care deserveau şi aici aceluiaş scop propagandistic al regimului.

Mă repet, cu toate că-i aveam în frunte pe "omul politic apreciat pe plan internaţional şi pe tovarăşa savant de renume mondial" nu am găsit nicăieri ca în declaraţii PUBLICE aceştia să se fi declarat atoatecunoscători şi să minimalizeze toate instituţiile ştiinţifice şi culturale ale ţării. Rolul lor era acela de "părinţi ai naţiunii", "far ai progresului" şi alte epitete bombastice.

Iată că în zilele noastre premierul în funcţie, Victor Ponta, cu un doctorat cel puţin dubios, face de câtăva vreme nişte declaraţii pe care cuvântul "stupide" nu este suficient. A afirmat cu seninătate, cu obrăznicie şi cu un tupeu incredibil că toţi (dar absolut toţi!) cei care se împotrivesc jafului numit "Proiectul Roşia-Montană Gold Corporation" sunt NE-IN-FOR-MAŢI! Le lipseşte adică discernământul ştiinţific. Nu se pricep la lucrurile acestea legate de minerit la fel de bine precum acest expert într-ale geologiei care este fostul procuror Ponta.

Adică ACADEMIA ROMÂNĂ, ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE, BISERICA ORTODOXĂ şi BISERICA ROMANO-CATOLICĂ, diverşii specialişti în geologie, minerit, economie, experţii în ECOLOGIE (e o ştiinţă asta, domnilor impostori de renume mondial!), jurişti, - toţi aceştia sunt consideraţi fără nici o reţinere ca o adunătură de proşti şi nemernici. "Nu sunt suficient de informaţi!".

Şi asta în timp ce chiar în ziua de 15 Septembrie 2013 Victor Ponta ăşi dădea examenul de capacitate la proba de îndrugat prăpăstii în emisiunea Elenei Vijulie transmisă de Digi24. Jurnalista i-a pus calm nişte întrebări adresate în asemenea mod încât ilustrul personaj de la palatul Victoria nu s-a prins de capcană. Cum ar fi: "Ştiţi pe ce suprafaţă se va întinde exploatarea?" Iar răspunsul a sosit prompt din partea panglicarului: "Nu ştiu".

A mai afirmat senin - cu candoarea pe care o dovedesc doar imbecilii sau MITOMANII înăscuţi - că pericolul cianurării nu ar fi real pentru că nu există ÎN ACEST MOMENT lacul de decantare. Să deducem că habar nu are nici ce se înţelege prin "PROIECT"? Că-i lipsesc cunoştinţele lexicale? Să-i explicăm, atunci, ca unui copil tembel ce se află: prin "proiect" înţelegem ceva ce se va clădi ÎN VIITOR.

Dar eu cred că ştie despre ce vorbim aşa cum ştiu şi ceilalţi cuprinşi brusc de o adâncă uitare a punctului 8 din cadrul promisiunilor electorale. Şi dau dovadă doar de un cinism ivit dintr-o lăcomie fără scrupul. Dar în cazul acesta trebuie EI, jefuitorii, să se teamă. Pentru că zidul de la Târgovişte va fi o simplă glumiţă.

Mai există şi varianta prostiei congenitale. Şi ne-am vedea siliţi să constatăm adevărul vorbei româneşti: "Să te ferească Dumnezeu de prostul ce se crede deştept". Dar prea sunt mulţi de soiul ăsta şi nu cred că s-a răsturnat carul cu proşti fix pe malul Dâmboviţei.

Deci, pregătiţi ghilotinele!

Niciun comentariu: