luni, 2 septembrie 2013

"Uniţi, salvăm Roşia-Montană!"

Da, într-adevăr, pe 1 Septembrie, în Piaţa Universităţii la 5 seara erau circa o mie de persoane. Pentru că era doar punctul de pornire. Punctul maxim a fost  după 7 seara, când de altminteri a fost ocupat şi carosabilul, iar lungimea considerabilă a coloanei celor care au putu merge până la Palatul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri a avut o lungime apreciabilă stă mărturie că s-au adunat mai mult de 5-6.000 de persoane.

Au lipsit tembeliziunile. Erau ocupate cu ţigăneala. Şi-au făcut prezenţa dronele de supraveghere. Că are statul bani. Pesemne şi astea cumpărate la mâna a doua, ca avioanele F16, de vreme ce la lăsarea întunerecului poliţiştii au trecut la "lucru manual".

Un lucru hilar în Piaţa Victoriei şi nu pot să nu-l scriu de aici că e prea amuzant. Manifestanţii erau grupaţi în centrul spaţiului carosabil, ca un soi de insulă şi erau înconjuraţi de jandarmi. Motivul era acela că trebuia asigurată fluidizarea circulaţiei. Ei, dar manifestanţii biciclişti începură să înconjoare la rândul lor şirul forţelor de ordine. Başca unii dintre şoferi care claxonau şi ei în ritmul scandărilor.


























Niciun comentariu: