luni, 30 septembrie 2013

Băiatul lui Tata SAU Ce a uitat să mai spună domnul George Maior

Am aflat de pe la televizor că astăzi a fost audiat la Parlament domnul George Maior, şeful Serviciului Român de Informaţii (SRI), pentru că membri comisiei însărcinate cu studierea Legii Ponta pentru cedarea resurselor aurifere de la Roşia-Montană să aibe informaţii şi de la serviciile secrete. Am auzit astfel că SRI a înaintat peste 500 de informări şi că domnul Maior are informaţii precise despre "eco-anarhiştii care ar fi încercat să deturneze cererile legitime ale protestatarilor din Piaţa Universităţii" (sic!).

Nu ştim însă dacă această comisie parlamentară a fost informată şi că domnul George Maior se află oarecum într-un... conflict de interese şi că declaraţiile sale ar trebui preluate cu un mare semn de întrebare. Iar acest lucru porneşte de la faptul că domnul George este în acelaşi timp şi băiatul domnului Liviu Maior. Adică al fostului ambasador al României în Canada în perioada 2002 - 2005, post în care s-au mai aflat şi Tudorel Postolache (iubie 1996 - august 1997), Gabriel Gafiţa (iunie 1998 - 2002), Elena Ştefoi  (decembrie 2005 - 2012) şi Maria Ligor, actualmente în funcţie. (Surse: aici, aici, aici, aici). Dar mai ales aici, într-un articol scris de Valer Marian.

Ori compania Rosia Montana Gold Corporation este o societate CA-NA-DI-A-NĂ şi implicarea "diplomaţilor" români în această mare escrocherie pe seama ţării pare a fi foarte probabilă. Ne punem pune întrebarea dacă ofiţerii de informaţii de la SRI ar îndrăzni să-i prezinte şefului direct probe care să-i incrimineze familia, adică pe tatăl domniei sale. Sau, ca să ducem şi mai în profunzime lucrurile, dacă nu cumva domnul George Maior a fost înfipt în acel scaun tocmai pentru ca eventualele complicităţi la vârf să nu răsufle. Adică a fost pus lupul paznic la oi.

Dar dacă privim cu atenţie lista ambasadorilor vom observa că eventualele implicaţii pot lovi în mult mai multe direcţii. De exemplu, actualul academician Postolache este autorul celebrului "Plan Postolache" pe care l-a avut FSN-ul ca program economic. Urmele le vedem şi astăzi. despre Gabriel Gafiţa în afară de acuzele de turnătorie politică aduse de CNSAS nu am găsit mare lucru. Doar că şi dânsul se înscrie în tiparul băiatul lui tata, care ajunge în diplomaţie. Aplecarea spre literatură îl aduce foarte aproape de doamna Elena Ştefoi, iar aici cazul devine foarte interesant pentru că Elena Ştefoi a fost redactor la principala publicaţie culturală apropiată de FSN-ul lui Petre Roman, "Contrapunct", o publicaţie finanţată de Uniunea Scriitorilor. ÎN 1993 ajunge redactor-şef la vestita revistă "Dilema", la propunerea lui Andrei Pleşu, directorul publicaţiei. Numai că revista era editată de către "Fundaţia Culturală Română". Mai ştiţi cine era în acea vreme directorul instituţiei ce avea să se transforme în actualul "Institut Cultural Român"? Dacă nu mai ştiţi, vă reamintesc. Domnul Augustin Buzura! SOCRUL domnului George Maior.

Aşa că reluăm: tatăl lui George Maior - ambasador în Canada; favorita lui Buzura (tata socru), Elena Ştefoi - ambasadoare şi ea în Canada.

Dar mai este ceva legat de Elena Ştefoi. Făcea parte din cercul de literaţi ce se înârteau în preajma lui Nicolae Manolescu. Adică ambasadorul actual la UNESCO, om care se arată iritat de pretenţiile conaţionalilor săi ca Roşia-Montană să fie inclusă în patrimoniul universal.

Încă nu am terminat cu rubedeniile. Să presupunem - după cum a replicat chiar Traian Băsescu într-un ping-pong verbal cu premierul României - că Victor Ponta ar fi putut ajunge şi el în vizorul SRI. Dar ar fi avut curajul vreun subordonat să prezinte informări domnului George Maior. Iarăşi NU! Pentru că s-ar fi aflat faţă în faţă cu NAŞUL de cununie al lui Victoraş şi al Dacianei! Daciana, fata lui Ilie Sârbu, alt mare doritor să vadă Roşia-Montană măritată cu peţitorul canadian.

Un autentic clan mafiot! Sau, ca să parafrazăm titlul filmului care a câştigat premiile Gopo şi UCIN de anul acesta, "Toată lumea din familia noastră are treabă cu Canada".

PS: sunt sigur că şi studierea celorlalte nume din diplomaţie legate de Canada (ambasadori, consuli etc.) va duce la concluzii neaşteptate. Îi lăsăm pe cei care au acces la baze de date mai fiabile să se ocupe.

Niciun comentariu: