miercuri, 27 noiembrie 2013

Gaudeamus 2013: Aurel I. Rogojan şi "Apusul Agorei"

Pe 21 noiembrie 2013, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, a fost lansat volumul "Apusul Agorei. Românii sub al şaselea... ESCU", în prezenţa autorului (generalul Aurel I. Rogojan) şi a invitaţilor săi: academicianul Dinu C. Giurescu, Teodor Ardelean, dar şi Ion Coja, generalul Iulian Vlad, Victor Roncea, Ovidiu Ohanesian, Valer Marian, Petru Romoşan, remarcaţi în public.

Câteva extrase din cuvântul generalului Aurel I. Rogojan:

"Democraţia în lume şi-a atins limitele", pentru că referendumul din 2012 "nu a însemnat nimic într-o lume care se proclamă democratică; nu a însemnat nimic pentru că aşa au decis forţe externe".

"Blestemul României este politica marilor trădări naţionale".

"În ultimele decenii, serviciile secrete au devenit mari jucători la vedere - subliniez: LA VEDERE - pe scena evenimentelor cruciale ale schimbării ordinii mondiale."

Iar din cele spuse de Ion Coja:

"Am identificat imediat după '90 o stratagemă foarte subtilă în presa românească, aceea de a evita cuvântul "şovin" şi a folosi în loc de cuvântul "şovin", cuvântul "naţionalist". Prin dispariţia cuvântului "şovin", cuvântul "naţionalist" capătă şi această semnificaţie cu totul aberantă."






Niciun comentariu: