marți, 27 noiembrie 2012

Candidaţii pentru Bucureşti colegiu cu colegiu. Colegiul 3 Camera Deputaţilor.

Lucrurile se prezintă ceva mai complicat în acest colegiu. Asta cauzat fiind de personajele controversate pe care le întâlnim aici.

1. Ludovic ORBAN din partea USL. Fostul partener de dans al Elenei Udrea (mai ţineţi minte?), fratele mai mic al lui Leonard Orban şi, mai nou, disident liberal în faţa "dictatorului Crin Antonescu". Adică un personaj alunecos. La sfârşitul lui 2007 i s-a înscenat un accident de maşină.

Până ieri (exact!) poseda un site propriu îngheţat la situaţia de acum 4 ani jumate. Între timp a fost închis. Aşa că ne oprim doar la:

http://www.facebook.com/pages/Ludovic-Orban/334194334265

foto: http://www.facebook.com/pages/Ludovic-Orban/334194334265

2. Gabriel BIRIŞ, candidatul ARD. Dar nu ştiu din partea cărei formaţiuni componente că ba a fost nourepublicist nemţist, ba forţos civic, după o despărţire cu scandal de recitatorul de conjunctură din Radu Gyr, ajuns în subordinea băieţilor cu ochi prea albaştri din subordinea lui Talpeş MRU. Nu numai că este şi acest personaj unul alunecos dar este şi omul corporaţiilor străine ca avocat specializat în fentarea sistemului fiscal românesc. În interviurile acordate afirmă nonşalant că el a dat ideea impozitului unic. Mă îndoiesc de asta şi o consider o fanfaronadă electorală cu sclipici pentru necunoscători. Mai apoi adaugă năzbătia cum că deducerile de care au parte salariaţii ar constitui o piedică pentru impoziarea unică aşa că acestea ar trebui... anulate, în timp ce cota unică ar trebui scăzută. Ca să traduc pe înţelesul tuturor: cel care are salariul de 600 de lei ar trebui să plătească un impozit mai mare pentru că nu s-ar mai deduce acei 250 lei (dacă nu mă înşel) ca până acum, în timp ce marilor corporaţii internaţionale li s-ar micşora impozitul de la 16% la 12%. Asta dacă nu avem şi în cazul de faţă o minciună sfruntată cum am mai avut de-a face pentru că în ceea ce priveşte fiscalitatea NU SE POT FACE MODIFICĂRI DECÂT CU JUMĂTATE DE AN ÎNAINTE, ori promisiunile ARD afirmă scăderea acestei cote de la 1 ianuarie 2013. Dar n-ar fi nimic de mirare că şi acest specimen de candidat reflectă sistemul minciunii generalizate numite REGIMUL BĂSESCU pentru că acest Gabriel Biriş lansează o altă gogoriţă: cotă unică pentru CAS-uri. Păi asta există deja! CAS-ul se colectează pe bază de procentaje nu pe cote variabile. O fi vrut să spună scăderea procentelor pentru CAS? Păi nu e bine, domnu' avocat! Nu e bine deloc să confuzi termenii.

Şi apropo... Când guvernul Boc - la porunca sultanului de la Cotroceni - a impus aberantul impozit forfetar ce făceai atunci, domnuţ Biriş? ia nu mai era siluire a cotei unice? Dar când acelaşi guvern punea zeci de mii de persoane cu profesii liberale să stea la cozi pentru că i se năzărise cu nişte proceduri aberante de fiscalizare a acestor profesii, în acele momente unde erai? Sau "măreţele idei" erau provenite chiar din tărtăcuţa matale?

Ca să nu spuneţi că am scos din burtă tot ceea ce am scris atunci vă puteţi arunca privirea aici, aici, aici, aici şi aici.

Pentru ca lucrurile să fie şi mai neclare, acest Biriş este membru al Aspen România, organizaţie condusă de... Mircea Geoană. Aşa afirmă o depeşă Mediafax ce îi reproduce declaraţia de avere.

Îl puteţi găsi on-line la:
http://www.biris.ro/
http://www.facebook.com/gabriel.biris.7
http://www.facebook.com/GabrielBiris

foto: http://www.facebook.com/GabrielBiris

3. Marian MARINESCU de la PPDD despre care nu se poate găsi NIMIC pe net.


4. Doina PUŞCAŞU de la PRM. În aceeaşi situaţie.


5. József Attila KARSAI reprezentând UDMR-ul. O fi vorba de viceprimarul din localitatea Valea lui Mihai? Nu îmi dau seama pentru că, asemeni celor două persoane anterioare, nu putem afla informaţii. Aşa că fotografia reprodusă mai jos este postată cu semnul întrebării.


foto: http://www.udmr.ro/


3. Petru-Cristian BULUMAC reprezintă PER la aceste alegeri dar provine din Partidul Pirat, ceea ce înseamnă că abia aici avem cu adevărat un "partid anti-sistem". Biografia i-o puteţi citi aici. Am însă o nelămurire? Cum se împacă ideile promovate cu activitatea în cadrul aceleiaşi Aspen România pomenite puţin mai sus?

Activitate on-line:
http://colegiul2.blogspot.ro/
http://www.facebook.com/aipentruce
https://twitter.com/CristianBulumac

Iar Partidul Pirat are următoarele locuri:
http://alegem.partidulpirat.ro/
https://twitter.com/ropirates
http://www.youtube.com/user/PartidulPiratRomania/

foto: http://alegem.partidulpirat.ro/cristian-bulumac/
PRONOSTICUL MEU: cu o mobilizare puternică în colegiu şi cu depăşirea pragului electoral per circumscripţie s-ar putea să se producă surpriza!


Un comentariu:

Cristian Bulumac spunea...

Raspunsul la singura dilema ce ma priveste este simplu: nu sunt membru al Aspen Romania sau asociat al acestei organizaţii, ci absolvent în al primei ediţii a programului Tineri Lideri - 2007 (de altfel un program foarte bun care prezintă principiile unei societăţi deschise).

Şi ca să ne descreţim puţin frunţile am lansat şi www.pirat100mg.info