joi, 8 noiembrie 2012

Avem un impostor. Dar cum ne apărăm de deontologi?

Unul dintre personajele ivite în ultima vreme ultima vreme şi care ne irită privirea prin promovarea sa insistentă (şi evident neinteresată - curu') este şi un anume domn Mihail Neamţu, autor de Manuale ale detaşamentelor de asalt, sau cam aşa ceva.

Mai deunăzi o acţiune de-a domniei sale (sau camaraderiai, ori tovărăşiei - naiba ştie cum să i te mai adressezi) a provocat reacţii - evident neinteresate - în presă (care îl promovează insistent, evident neinteresat).

Acest domn (sau tovarăş, sau camarad, naiba ştie cum să-l numesc) în discursul de la lansarea în cursa spre deputăţie s-a apucat de recitat în faţa audienţei formate din ARDenţi partizani (sau tovarăşi? sau camarazi?) ai ARD. Cum aceştia ARDeau de dorinţa de a se cultiva, de a se culturaliza, acest domn (sau tovarăş, sau camarad) Neamţu s-a apucat să le recite. De fapt, să le citească. Dintr-o poezie scrisă de Radu Demetrescu Gyr. Din "Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane". Ca un îndemn la luptă... electorală!!!

Adică acest domn (tovarăş? camarad?) a instrumentalizat numele lui Radu Gyr, folosindu-i opera poetică în atingerea unui scop personal, în dezacord flagrant cu sensul conţinut de lucrare. Vorba lui Eminescu:
"O, eroi! care-n trecutul de măriri vă adumbriseţi,
Aţi ajuns acum de modă de vă scot din letopiseţi,
Şi cu voi drapându-şi nula, vă citează toţi nerozii,
Mestecând veacul de aur în noroiul greu al prozii." (Scrisoarea III)

Hei! Dar lucrurile nu se opresc aici! În acţiune a intrat şi "poliţia morală a naţiunii". Tembeliziunile patriei, pavăza vieţii curate şi neîntinate a Patriei. Cică asta ar fi "propagandă legionară"! Cică se jigneşte astfel memoria evreilor (Tapalagă dixit). Că doară nu or fi nebuni să se pună rău cu patronii perciunaţi ai trusturilor media de care aparţin. Aşa că mai bine dau la public nişte inflamări. Hilară este reacţia tocmai a organelor băşiste, precum HotNews-ul lui Tapalabă - un zevzec despre care am mai scris, ori ale gazetuţei lui Băcanu - "România Liberă" fiind în presa română acea struţo-cămilă unde agenţi de influenţă britanici scriu sub comanda unui (fost?) agent KGB.

Nu au pierdut toţi aceştia să ne reamintească şi de "gafele" cică ale lui Şova şi ale lui Corneliu Vadim Tudor - nişte negaţionişti ticăloşi care nu vor şi nu vor să recunoască în ruptul capului că românii sunt nişte criminali şi nişte şovini. Pentru că ăsta este scopul: crearea unui sentiment de vinovăţie în rândul românilor penstru nişte fapte care... nu există. Dar pentru care se vor cere - la momentul oportun - nişte despăgubiri FINANCIARE consistente. Că doară se ştie ce este pe placul boborului ales, ăla blond, cu ochi albaştri şi vorbind germana cu accent de Volga.

Treaba cu acest Neamţu este că avem de-a face cu un mic agitat cu pofte mari de arivist. Şi care reuşeşte să dea cu mucii-n fasole cu brio. Ca în cazul morţii lui Michael Jackson când nici nu fusese înmormântat cântăreţul bine că măreţul "teolog" (unde o fi făcut Teologia e un mister) îl şi umplea de flegme "intelectuale". Că aşa e moda prin mediile pleşuviste (a se vedea şi ceea ce au făcut zbuciumaţii de acest tip la moartea lui Adrian Păunescu). Dar mie mai dubioşi îmi par persoanele care scuipă azi ce au pupat ieri. Apoi iar pupă... Şi iar scuipă... Sau poate a acţionat şi el la "orden"? Că tot este la ordinea zilei "lista coloneilor"... Unii spun că în cazul lui Neamţu răsucirile de genul acesta au atins penibilul, dacă relatarea pe care o puteţi citi aici este adevărată.

Are şi o parte bună toată tărăşenia. Ies la iveală, prin reacţiile pe care le au, toate personajele care încearcă să insufle în societatea românească idei dizolvante, antinaţionale şi antiromâneşti. ies în evidenţă TRUSTURILE DE PRESĂ care ne inoculează numai şi numai otravă spirituală şi minciuni abjecte. Şi să nu se creadă că se găsesc doar într-o anumită direcţie. Ăştia joacă pervers. Au infiltraţi oameni în toate direcţiile. Fără a mai vorbi de provocatori.

Doar maestrul Tudor Gheorghe e deasupra oricărei bănuieli. El şi cântecul său:


Un comentariu:

Anonim spunea...

Copie la indigo a personajului numit MRU, asta este acest individ cu "naşu'-n suflet". Sunt formaţi, programaţi, " crescuţi", se-nmulţesc şi fac " pui", chiar prozeliţi. Au convingeri puternice, CRED CU TĂRIE( chiar fanatism) în ele( convingeri)şi încearcă - din răsputeri - să DEVINĂ LIDERI. Ei, cei de teapa asta, cu acest profil al personalităţii, SUNT BAZA TEMEINICĂ, izvoru' nesecat, materialu' genetic ideal, perfect etc. pt. cei ce recrutează şi formează " mincinoşii" de profesie, cameleonici, cei ce reuşesc dedublarea controlată şi duplicitarismu' asumat. Te las pe ttine să ghiceşti cine sunt aceştia. Cu respect,
Pensionaru'