miercuri, 18 iulie 2012

Memorie parlamentară de 256 Giga (III)

În disperare de cauză Băsescu îşi desconspiră reţelele. Exagerez. Doar o reţea. Una din cadrul mai vast prin care se construiau dosare pentru şantajare. Ce şi-o fi spus? "Dacă Blejnar tot dă cu subsemnatul, ce mare pierdere ar mai fi să-l însoţească şi nevastă-sa?" Aşa că a sacrificat nebuna!

Pentru înţelegerea procesului trebuie să reamintesc despre anumite practici sovietice. Ele sunt valabile chiar şi acum în spaţiul ex-sovietic. Se duce omul printr-un oraş de acolo, se cazează la hotel şi se trezeşte abordat de tot felul de pipiţe. Sau de homalăi, pentru cei cu alte gusturi. Ori niscaiva copilaşi. Procedura KGB-istă era cam aşa: venea turistul - un tânăr/tânără cu un posibil viitor luminos în politichie, în finanţe, în administraţie, diplomaţie - în excursie prin URSS (sau în altă ţară socialistă şi prietenă); se trezea abordat de o nevertebrată blondă, vorba lui Toma Caragiu, şi - posibil ajutat şi de anumite excitante strecurate în pahar - ajungea la lupte corp la corp atent filmate din toate poziţiile, evident fără ştirea protagonsitului/protagonistei provenit din "putredul Occident". Acesta pleca mai apoi la el în ţară FĂRĂ SĂ FI FOST ÎN VREUN FEL ATENŢIONAT că poate fi şantajat. Abia peste ani şi ani - chiar la 15-20 de ani - când respectivul/respectiva ajungea într-o poziţie importantă, când îşi construise o familie, avea o reputaţie, se trezea abordat de nişte crocodili blonzi care îi readuceau în memorie, prin nişte poze cu detalii picante, ceea ce făcuse în tinereţea zbuciumată. Şi acea persoană (de frică, de ruşine) ceda şantajului şi permitea KGB-ului să-l folosească.

Iată că şi la noi regimul Băsescu şi-a însuşit deplin procedeele la care se recurge din plin (aşa cum scris ceva mai sus) în spaţiul fostului imperiu sovietic. De ce credeţi că nu mişca nimeni - adică nici un lider important, nici un sindicat - atunci când măsurile zise "de austeritate" aduceau la disperare milioane de români? Pentru că venea "cineva" şi le arăta un dosărel. "Cine e nebunaticu' d-aci? nebunule ce eşti! Cum te mai distrezi dumneata cu fetiţele din Bucureşti! Dar noi suntem omenoşi şi, dacă faci ce spunem noi, nu apare nimic pe surse".

Acesta este doar unul din procedeele ŞANTAJULUI POLITIC practicat pe scară largă în România lui Băsescu. Mai sunt şi altele. Poate că dacă i se va înrăutăţi situaţia individului, vom avea şi alte dezvăluiri senzaţionale prin care încearcă să obţină sprijinul de ultimă oră al celor şantajabili.

Dar ce a uitat? Că de la un anumit moment tensiunea în care-şi duce viaţa cel ameninţat este atât de puternică încât se produce un şoc prin care acelei persoane NU ÎI MAI PASĂ! Cazul fiului parlamentarei Plăcintă, cu care aceasta era şantajată. Dar aceasta e altă poveste şi poate (POATE) voi reveni la ea.

Dar nu pot în problema de faţă să nu revin la a remarca faptul că ăl de se bate cu pietroiul rusofob în piept (el şi cu acoliţii lui vopsiţi) exact acest personaj foloseşte din plin tactici KGB-iste. De parcă le-ar cunoaşte intim! Sau chiar le cunoaşte intim?

Niciun comentariu: