luni, 1 iunie 2015

Bookfest 2015: la Palatul Cotroceni scrie cucuveaua...

E, nu! Nu e vorba de noul volum scos de preşedintele în exerciţiu al României. În cazul acela aş fi folosit termenul nemţesc pentru "cucuvea", pe care nici nu îl cunosc. E vorba de cartea mult aşteptată a Săftoaicei. De fosta consilieră prezidenţială de pe timpul lui Băsescu vorbesc. Adică Adriana Săftoiu şi a ei "Cronică de Cotroceni". În care se vorbeşte, din câte am înţeles, foarte acid nu numai de Băsescu, consoarta de birou prezidenţial (Udrea, normal), dar şi de relaţia de adulaţie a anumitor intelectuali cu Traian Băsescu ("relaţia lui cu intelectualii, care, unii din ei, l-au admirat în spirit necritic", după cum spunea Luca Niculescu, unul dintre invitaţi). "Excesul adulării!", TRU dixit. TRU? - Traian Radu Ungureanu, pentru necunoscători. Da, el! Pesemne nu l-o fi adulat nici dânsul în exces ci l-a pupat doar pe ici, colo, şi anume în părţile esenţiale. Oare domnii 'telectuali nu or fi avut timp să observe modul "manelistic", "bazat pe conflictualitate" (Vintilă Mihăilescu), cu care Băsescu ocupa scena politică şi a micului ecran aporape zi de zi în cei 10 ani ai mandatelor sale? Ba da, dar erau ocupaţi mai mult cu analiza literar-artistică a versurilor "să moară duşmanii mei" dacă nu vă pup dosul şi mai mult în cazul în care îmi daţi un post şi mai baban pe la ICR, pe la vreo Comisie, pe la vreun Parlament european...

Să mai remarcăm un lucru. Sala de la Bookfest în care s-a desfăşurat lansarea (duminică, 24 Mai 2015) era tixită cu foştii partizani ai lui Băsescu din PD-L, actualmente socialişti, populari, liberali. Ăăă... liberali de viţă nouă, adică din PNL, partid membru al Internaţionalei liberale, Internaţionalei populare. Mie mi-a sărit imediat în ochi un Vasile Blaga, un Cătălin Predoiu şi - numele cel mai penibil din toate - Costace Camlacheu Canacheu.

Apropo de Vasile Blaga. Vă recomand să vă aruncaţi privirea măcar la minutul 23 al înregistrării de mai joc ca să auziţi povestite păţaniile electorale declanşate de declaraţia lui Băsescu cum că 20% din români ar fi pe dos. Imediat după transmisia MTV cu pricina, primeşte Săftoaica telefon de la Blaga: "Noi suntem în Modrogan. vreo cinci. La 20%, căutăm homosexualul". Pentru ca a doua zi să se declanşeze alarma, iar Adriana Săftoiu să fie fie rugată să facă o strategie PENTRU PIDOSNIC. Da, uite că se poate folosi şi alt cuvânt în afara celui de "homosexual" impus de noulimba corectitudinii politice. Apropo, aşteptăm activiştii progresişti să sară să-l muşte de fund (sic!) pentru limbajul său anti-popo.

Şi să nu credeţi că a scăpat consiliera prezidenţială de întrăbările lui Donkeypapuas. Nţţţ! Dacă veţi avea curiozitatea puteţi afla la minutul 29.22 ce întrebare i-am pus şi răspunsul demn de o "analistă politică" pe care l-am primit. Să moară duşmanii mei dacă nu-i aşa!



Adrian Şerban, Luca Niculescu, Adriana Săftoiu, TRU, Vintilă Mihăilescu

Vasile Blaga

Traian Radu Ungureanu (TRU)


Silviu Predoiu şi Luca Niculescu

Silviu Predoiu şi Luca Niculescu

Niciun comentariu: