vineri, 8 august 2014

Un alt Dinamo a făcut dreptate

După o înfrângere cu 1-0 la Minsk, iată că a urmat o altă înfrângere, un sec 0-2, scor la care echipa bielorusă Dinamo Minsk va juca în play off-ul Europa League, în dauna echipei patronate de Arpad Paşcani Paskany şi, mai ales, de mafia cotrocenist-băsistă.

Din titlul am spus că s-a făcut dreptate. Eu, ca stelist ce sunt, afirm că s-a făcut dreptate. Pentru că DINAMO BUCUREŞTI trebuia să joace în cupele europene, în conformitate cu rezultatele obţinute pe teren şi cuantificate în clasament - locul 4 ocupat la finele ediţiei 2013-2014 a Ligii 1. CFR Cluj era abia pe 5, la 8 puncte distanţă de Dinamo.

Dar cum!? Să stea departe mafia băsisto-paşcanistă departe de caşcavalul fotbalisto-european? La câte eforturi a făcut băselu' şi echipa sa de consilieri de la Cotroceni pentru ca clubul din oraşul diriguit de cel mai bun sclav al lui Traian (la Boc mă refer)? I-au pus în priză şi pe procurori doară doară CFR Cluj o reuşi să ajungă în cât mai dese rânduri la amintitul caşcaval. Au înscenat băieţii "dosarul valiza", au băgat la bulau jumătate din patronii echipelor din Campionat. Şi cu toate astea CFR Cluj a reuşit "performanţa" ca nici în ediţia terminată anul acesta să nu prindă locul european. I-o luase Dinamo - cu toată criza din club - înainte.

Şi atunci a intrat în joc direct conducerea federaţiei. Că nu degeaba în primăvara aceasta şi-a băgat Băsescu "băieţii" în fruntea FRF-ului. Trebuie să-şi plătească şi ei sprijinul; trebuise să-şi demonstreze "fidelitatea" faţă de stăpân într-un fel. Material, dacă se poate. Aşa că mai cu o retragere a licenţei (în dauna lui Dinamo)... mai cu cedarea drepturilor de televizare a meciurilor Ligii... Uite aşa se stinge datoria "de onoare". Ca un făcut, beneficiarul final este acelaşi Arpi Paşcani Paszkany. Formaţia lui i-a ocupat locul lui Dinamo în EL... televiziunile lui transmit meciurile lui... Totul pentru Arpi, totul pentru victorie!

Şi tocmai când visa fru,os domnul Arpi Paşcani Paszkany la sacul cu bani din EL care i-ar putea intra în conturi, exact atunci l-a lovit mâna destinului. Sau, mai potrivit, piciorul destinului, prin membrele unor jucători. Dinamovişti! Ca să-l doară mai tare.

Niciun comentariu: