luni, 4 august 2014

Încă o pagină din trecutul de arivist politic al lui Aurelian Pavelescu

"După ce apăruse la postul bucureştean de televiziune Amerom 38, în iunie 1995, afirmând - într-un raţionament calificat în replica unui invitat de la Radio Europa Liberă drept xenofob - că ţiganii nu au o libă, o religie, ci doar organizare tribală şi structuri paralele cu cele statale, fiind o cauză a numeroase tensiuni în ţările în care trăiesc, Aurelian Pavelescu, preşedintele Partidului Dreapta Naţională este acuzat la Antena 1, de Şerban Suru că ar face jocul puterii, că ar fi manevrat de Cotroceni prin consilierul prezidenţial Dan Iosif."

Grigore Traian Pop, "Garda, Căpitanul şi arhanghelul din cer... O istorie obiectivă a mişcării legionare", Volumul II, Editura Eurasia, 1996, p. 225-226.

Volumul era scris la puţin timp după evenimente şi credem că relatările erau proaspete în mintea autorului. Să observăm că lui Aurelian Pavelescu mereu i-a plăcut să fie "manevrat" de Cotroceni, ani de zile mai târziu fiind sluga prea plecată a lui Traian Băsescu.

Şi că o reamintire, postul Amerom 38 - în proprietatea lui Cristian Burci - îşi capătă denumirea mai cunoscută de Prima TV. În continuare Burci îi este patron.

Niciun comentariu: