sâmbătă, 10 aprilie 2010

Un "accident" care convine

Care convine unora.

Convine birocraţiei mafiote, criminale, cripto-socialiste şi bolşevice de la Bruxelles, adesea formată din odrasle de cominternişti. Polonia este printre puţinele state membre care afirmă o Europă a naţiunilor, nu a tehnocraţilor cosmopoliţi, nu a uneltelor de nivelare până la nimicire a specificităţilor naţionale, nu a experimentelor de inginerie socială.

Convine Germaniei, ambiţiilor renăscute a acestei ţări de a domina Europa, de a readuce iar planul utopic al imperiului de o mie de ani (care de fiecare dată s-a prăbuşit fie în 50 de ani, fie în 5 ani). Şi care Germanie s-a lovit în realizarea planurilor ei de refuzul polonez (vezi scandalul traseelor energetice).

Convine Rusiei. Aparent şi-ar fi cerut scuze pentru crima de la Katin - deşi aceasta este doar una dintre crimele sovieticilor. Nu este vorba de o declaraţie a Dumei, nu este nici una a preşedinţiei Ruse. Polonia însă este una dintre ţările care trag de ceva vreme semnalul de alarmă în faţa revanşismului ruso-sovietic afişat de Putin şi acoliţii săi. Preşedintele Lech Kaczynski a ZBURAT în Georgia, la Tbilisi, a fost prezent acolo când această ţară (ortodoxă de 1400 de ani) a cunoscut agresiunea Rusiei. Mult încercata Polonie ştie din experienţa proprie cît de nesătul este căpcăunul rus. Statele occidentale se fac că nu ştiu, îşi ascund prostia politică sub maca politeţii civilizate.

Convine adepţilor corectitudinii politice - sintagmă adoptată de mai vechii partizani ai bolşevismului şi anarhismului. Propovăduitorii relativismului moral. Propovăduitorii anticreştinismului. Propovădutiroo distrugerii elementelor cheie în jurul cărora se menţine o naţiune: Biserică, familie, lege, armată.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Interesant! ce repede l-ai scris...
ca sa completez: Tocmai isi gasise( Polonia) ritmul, sensul, drumul cu asa o conducere...Cred ca ii trimite , putin, si in cautare politica etc. Le-a rupt avantul. Si totusi, chiar sunt afectat de drama acestei natiuni de-a lungul istoriei. Dar, cu atat mai glorios pt. ea( natiunea), si-a gasit intotdeauna forta, exchilibrul, bunul simt etc.
Sarbii, cu spiritul lor navalnic de nesupunere, si polonezii cu spiritul de reconstructie din propria cenusa. De tot respectul.
Silviu