duminică, 20 februarie 2022

Scurt pe doi despre ce urmează în Ucraina

Scurt pe doi:
- Rusia a masat forțe deosebit de puternice lângă frontiera ucraineană. Nu știu dacă au forța necesară de a cuceri o țară cu zeci de milioane de locuitori, dar pot ANEXA încă niște bucăți. Exact ca în urmă cu 8 ani.
- Forțele separatiste ale republicilor separatiste cu denumiri alese din mitologia bolșevică ("republici populare") au trecut la evacuarea populației civile din zona controlată de ei. Evacuarea precede, de obicei, operațiunilor militare. Semn că se pregătesc a primi forțele ruse care să le anexeze. Așa cum a fost anexată Crimeea în urmă cu 8 ani.
- Olimpiada de iarnă se sfârșește mâine. Crimeea a fost anexată tot imediat după o olimpiadă de iarnă. Exact acum 8 ani.
- Spre diferență de acum 8 ani, când încercarea de a pune laba pe estul Ucrainei în vara lui 2014, operațiunile militare se vor desfășura chiar de acum în speranța de a cuceri cât mai mult din teritoriul Ucrainean.
- Tot spre diferență de situația de acum 8 ani, armata ucraineană este mult mai bine pregătită, are armament occidental și foarte probabil să fie alimentată în timp real cu informații militare venite de la vestici (americani și britanici).
PS: Franța și Germania joacă rolul idioților și se pare că nici nu realizează ridicolul în care se scufundă din ce în ce mai mult? De ce? Pentru că Ucraina a primit în 1994 la Budapesta angajamente pentru securitatea sa de la Rusia, Marea Britanie și SUA. Ceea ce a făcut Rusia (Putin) e mai grav decât încălcarea unei înțelegeri între gentlemani. Și-a ANTAGONIZAT partenerii de acord.

Niciun comentariu: