luni, 11 martie 2013

O veste şoc pentru Luminiţa Anghel

Nu numai Ştefan Naftanailă a refuzat să-i acorde vreun punct. S-a mai întâmplat lucrul acesta şi la Kiev, la ediţia Eurovision desfăşurată în 2005.

Astfel, Marea Britanie,  Germania, Croaţia, Rusia, Elveţia, Letonia, Lituania, Estonia, Finlanda şi Slovenia au acordat şi ele zero puncte piesei "Let Me Try" în dezacord flagrant cu, să zicem, punctele acordate de Spania, Israel şi Portugalia (câte 12). O apreciere, nu-i aşa, foarte jignitoare faţă de cea mai mare artistă în viaţă, şi un dispreţ profund faţă de celelalte ţări.

Piesa interpretată de trupa Sistem şi Luminiţa Anghel s-a clasat pa locul 3. Pe acelaşi loc 3 s-a aflat Luminiţa Anghel în clasamentul ediţiei naţionale a Eurovision din acest an.

Se pare că în acel an, 2005, o "atacase energetic" compozitorul piesei "Let Me Try", Cristian Faur, de vreme ce nici nu plecaseră din Kiev când deja se începuseră reproşurile Luminiţei faţă de muzician. Aşa parcă îmi amintesc. Sau o fi fost nepăsarea faţă de compozitor de vină, domnul Faur fiind lăsat în acel an în afara delegaţiei ce a plecat în capitala Ucrainei?

Libertatea personală de alegere este numai cea impusă de grup, deducem din reacţiile Luminiţei Anghel.

Niciun comentariu: